+ Képzőművészet

Ezt látni kell: Debrecenben provokál a Heineken és a Diesel kampányfotósa!

heineken

Első ránézésre úgy tűnik, mintha Olaf inkább egy színházi rendező lenne, mintsem fotográfus, de képei egy gondosan megrendezett film képkockáira is emlékeztethetnek.

A holland sztárfotográfus és kísérleti filmes, Erwin Olaf sorozataiból és videómunkáiból nyílik kiállítás 2014. október 25-én, szombaton 17 órakor a MODEM földszinti kiállítóterében. A világhírű fotóművésznek ez lesz az első önálló kiállítása hazánkban.

A teátrális és meghökkentő dizájnelemekkel tarkított, tökéletesen felépített kompozícióiról ismert Erwin Olaf legtöbb képe grandiózus amszterdami műtermében készül díszlettervezők, sminkesek, fodrászok alkotta csapat közreműködésével.

Erwin Olaf1 heineken

A gondosan berendezett enteriőrök a való világ egy szeletét ábrázolják, Olaf a külvilág történéseit, illetve a társadalom által tabuként kezelt témákat fordítja le egyéni vizuális nyelvére. Képei az élet azon részleteit jelenítik meg, melyekről nem beszélünk, átsiklunk rajtuk vagy szégyelljük őket – olyan dolgokat, melyeket nem könnyű dokumentálni.

Első ránézésre úgy tűnik, mintha Olaf inkább egy színházi rendező lenne, mintsem fotográfus, de képei egy gondosan megrendezett film képkockáira is emlékeztethetnek. A világhírű fotós 1959-ben született Hilversumban, jelenleg is Hollandiában él, Amszterdamban. Munkái számos jelentős múzeumban megtalálhatóak, a magángyűjtők pedig egy-egy fotójáért sokszor tízezer dollárnál is többet adnak.

A kiállítást 2014. október 25-én, szombaton 17 órakor Gajus Scheltema, a Holland Királyság budapesti nagykövete nyitja meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top