+ Irodalom

Ki rejtőzik Angela Merkel kosztümje mögött?

merkel, merkelezés

Stefan Kornelius könyve bemutatja, miként formálta Merkel világnézetét családi háttere és ideológiai meggyőződése, és milyen viszony fűzi a kancellárt David Cameronhoz, Barack Obamához vagy Vlagyimir Putinhoz.

Stefan Kornelius Angela Merkerről szóló életrajzi könyve bemutatja, miként formálta Merkel világnézetét családi háttere és ideológiai meggyőződése, és milyen viszony fűzi a kancellárt David Cameronhoz, Barack Obamához vagy Vlagyimir Putinhoz.

A szerző a legnagyobb német országos napilap, a Süddeutsche Zeitung külpolitikai rovatvezetője és Angela Merkel külpolitikai tanácsadója. Személyes ismeretségük egészen a kelet-német rendszerváltásig vezethető vissza, amikor is Merkel a Demokratikus Ébredés szóvivője volt. Kornelius hosszú évekig töltötte be a CDU külpolitikai tudósítói posztját, és kettejük személyes kapcsolata nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Kornelius egy hiteles és érdekfeszítő karakterrajzot alkothasson a kancellárasszonyról. A könyv életrajzi szála mellett erős a politikai vonulat is, mely segíti a hazai olvasót abban, hogy megértse Magyarország legfontosabb gazdasági partnerének európai uniós stratégiáját és külföldi kapcsolatainak rendszerét.

Angela Merkel és Donald Tusk lengyel miniszterelnök személyesen is részt vettek a könyv 2013 tavaszi berlini bemutatóján. Az életrajz magyar fordításban 2014. szeptember 22-étől már kapható a magyar könyvesboltokban. A kötet magyar bemutatója pedig 2014. október 14-én 17.00 órakor lesz a Nyugati téri Alexandra könyvesboltban.

A könyvet bemutatja:

Aczél Endre – újságíró, külpolitikai elemző
Kiszelly Zoltán – politikai elemző
Uzoni Eszter – moderátor, műsorvezető

További információk itt találhatók.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top