+ Performansz

Katolikus papnak öltözve végeztek bázisugrást a Kultúrpalotáról

katolikus

A papi ruhának köszönhetően akadálytalanul feljutottak a kultúrpalota 30. emeletére, ott egy mellékhelyiségben felvették a reverenda alatt elrejtett ejtőernyőt.

A varsói rendőrség a lakosság segítségét kérte annak a négy fiatalembernek az elfogásához, akik katolikus papnak öltözve vakmerő ejtőernyős ugrást, úgynevezett bázisugrást hajtottak végre a lengyel főváros központjában álló emblematikus felhőkarcoló, a Kultúra és Tudomány Palotája tetejéről.

Az ugrásról készült, az internetre felkerült videofilm rendkívüli népszerűségre tett szert, több mint 260 ezren nézték meg eddig.

A “csíny” óta több mint egy hét telt el, de az “elkövetőket” a lengyel rendőrség azóta sem találja. Állítólag ejtőernyő-oktatók hajtották végre, de nem tudni, hogy honnan jöttek. A papi ruhának köszönhetően akadálytalanul feljutottak a kultúrpalota 30. emeletére, ott egy mellékhelyiségben felvették a reverenda alatt elrejtett ejtőernyőt, és a kilátóteraszról, 114 méter magasságból leugrottak. Baj nélkül landoltak a Felvonulási téren (Plac Defilad), majd sietve egy gépkocsiba pakolták felszerelésüket és elhajtottak.

A kultúrpalota vezetése közleményben hangsúlyozta, hogy az ugrás illegális volt, és az ugrók nemcsak a maguk, hanem az épület melletti parkolóban közlekedők életét és biztonságát is veszélyeztették. A lengyel törvények szerint ez bűncselekmény, amely pénzbírsággal vagy egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A bázisugrás a 60-as, 70-es évek óta gyakorolt extrém sport. Gyakorlói alacsony magasságból és fix objektumokról vagy természeti képződményekről ugranak le, és ennek során különleges ejtőernyőket használnak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top