+ Zene

Bocsánatot kért, de be is szólt a köztévének Bródy

„Kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók” – írta Bródy János, aki cenzúrával vádolta azt MTVA-t, majd bocsánatot kért, de nem akárhogy tette.

Egy tegnapi, a hvg.hu-n olvasható hír szerint Bródy János azt állította, hogy az MTVA szándékosan hagyott ki egy rendszerkritikus dalt a köztévében levetített Koncz Zsuzsa-koncertből.  Az Ezek ugyanazok című dal korábban készült, de most nyilvánosságra hozott felvételét a Kossuth-díjas dalszerző saját Facebook-oldalán így kommentálta:  „Ami a Magyar Televízió adásából kimaradt… (A műsorhamisítást a törvény nem bünteti.)”

A dalban többek között ezek a sorok szerepelnek: „Kitüntetett szerephez jutnak megint a seggnyalók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok. (…) És erkölcsről papolnak álszent köpönyegforgatók / Édesapám, csak azt ne mondd, hogy ezek ugyanazok.”

Az MTVA szerda este közleményben reagált, azt állítva, hogy Koncz Zsuzsa és stábja döntötte el, mi kerüljön bele a kétszer 52 perces műsorba. Az anyagot tehát készen kapták az alkotóktól.

Bródy ma újabb bejegyzést tett közzé Facebook-oldalán: „Megosztottam egy kalózfelvételt a koncertről, azzal a megjegyzéssel, hogy ez kimaradt az adásból. Akinek erről az jutott az eszébe, hogy a Magyar Közszolgálati Televízió esetleg politikai szempontok alapján válogatja és cenzúrázza még a könnyűzenei koncertműsorokat is, az lehet, hogy az igazságot keresi, de félreérti a mai magyar valóságot” – írja legfrissebb bejegyzésében a művész, majd ironizálva hozzáteszi: „mert a valóság az, hogy ma Magyarországon nincs cenzúra, és a sajtó szabadságát semmi sem veszélyezteti, és a Közszolgálati Média pártsemlegesen működik, és ezt a működést a pártsemleges Médiatanács felügyeli, mely az Alaptörvény értelmében védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét, és biztosítja a demokratikus közvélemény kialakulásához szükséges szabad tájékoztatás feltételeit”.

„És elnézést kérek Koncz Zsuzsitól, akit ezzel a félreértéssel kellemetlen helyzetbe hoztam, pedig nagyon is hálás vagyok neki, hogy meghívott vendégnek a koncertjére, és nem mondta azt, hogy melyik számot ne játsszam, és természetesen megbeszéltük, hogy melyik szám fér bele a tévéadásba. Tehát nem ért váratlanul az, hogy csak az ‘Édes életünk’ szerepelt. Viszont nagyon örültem, hogy megtaláltam a neten ezt a kalózfelvételt, és elnézést kérek a Magyar Televíziótól is, amiért ezzel rossz hírbe kevertem őket, és kárpótlásul felajánlom ‘Az Illés szekerén’ című, Fonogram-díjas kétszeres platinalemezem bemutató koncertjének felvételét ingyen és bérmentve, minden ellenszolgáltatás nélkül bármikor leadhatják” – írta még a Kossuth-díjas dalszerző.

(Forrás: hvg.hu)

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top