+ Ajánló

Itt gyűjthetsz cipőt a szegény gyerekeknek

Szeptember elsején pedig vedd le te is a cipődet minimum egy órára, készíts róla egy érzékletes fotót és küldd el az alapítványnak!

Idén is, mint minden év augusztusában cipő- és tanszergyűjtési akciót indít a Polgár Alapítvány. Tavaly közel 600 pár cipőt kaptak, amit méretre csomagolva adtak át a kérelmezőknek. A tárgyi és a pénzadományoknak köszönhetően nyolc falu legszegényebb kisdiákjai kezdhették az évet teli iskolatáskával, tökéletes lábbelivel. Most mi is arra kérünk mindenkit, hogy segítsen a tavalyinál több cipőt és tanszert összegyűjteni!

Az adományokat augusztus végéig gyűjtjik az alapítvány irodájában Cím: 1027 Budapest, Jurányi utca 1-3., III. emelet, Polgár Alapítvány. Munkaidőben (9.00-17:00) az alapítvány munkatársai veszik át a csomagot. Munkaidőn kívül és hétvégén a portára is le lehet adni az adományokat.

Használt de még használható cipőket (tornacipő, szandál, átmeneti cipő, bakancs téli -és gumicsizma) várnak, főként gyerek méretben, de felnőtt méretű cipőket is szívesen fogadnak. A tanszerek beszerzéséhez pénzadományt és tárgyi adományt is várnak. Az alapítvány számlaszámát a Raiffeisen Bank vezeti 12010501-01072910-00100009, megjegyzésben kérjük feltüntetni, hogy (tanszer-2014).

Az iskolakezdési adománygyűjtéshez idén először egy szolidaritási akciót is meghirdet az alapívtány “Mezítlábas szeptember 1.”elnevezéssel. Az akció célja, hogy felhívják a figyelmet azokra az extrém szegénységben élő gyerekekre, akik kénytelenek kinőtt szakadt, az időjárásnak nem megfelelő holmiban iskolába járni.

Az együttérzés demonstrációjaként arra kérünk minden közösséget (munkahelyi, iskolai, baráti, családi), hogy szeptember elsején vegye le a cipőjét min. egy órára! A mezítlábaskodók készítsenek érzékletes fotót  az “eseményről” és küldjék el az info@polgaralapitvan.hu címre! Az így beérkezett fotókból kiállítás készül, a legnépesebb közösség szolidaritásért különdíjban részesül. Az eredményhirdetés időpontja 2014. szeptember 20.

Kérjük, hogy ossza meg a kezdeményezést, hirdesse saját közösségében, biztassa munkatársait, barátait, hogy csatlakozzanak!  A plakát nyomtatható és szabadon terjeszthető, minden segítséget köszönünk!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top