+ Zene

Henry Rollins kiakadt Robin Williams öngyilkosságára

henry rollins

Az öngyilkosokat nem tudom többé komolyan venni – írta a punkzenész.

A punkzenész Henry Rollins a L.A. Weeklyben megjelent cikkében ír Robin Williams öngyilkosságáról. A cikk címe Fuck Suicide.

Megértem, hogy az emberek miért élik meg ilyen intenzíven Robin Williams halálát. Tehetsége színészként nem vitás, a Good Will Huntingban nyújtott teljesítménye kétségbevonhatatlan. Kíváncsi vagyok, hogy a személyes fájdalmából mennyit használt fel ezekhez a jelenetekhez. Bátor és kiugró teljesítmény volt.

– méltatja a színészt Henry Rollins, akitől a kedvenc filmje a Jó reggelt, Vietnám. Robin Williamst jó embernek nevezi, de az öngyilkossága kapcsán kemény dolgokat ír róla.

Egyszerűen nem értem, hogy lehet egy szülő öngyilkos. Hogy teheted ezt a gyerekeiddel? Szerintem abban a pillanatban, hogy gyermeked lesz, lemondasz a jogodról az öngyilkossághoz… Nem számít, milyen hibákat követsz el az életben, annál sokkal fontosabb cél, hogy ne okozz traumát a gyerekednek. Tehát: nem leszel öngyilkos.

Rollins mesél egy egykori lakótárscsajáról, aki szintén depresszióval küzdött és öngyilkos lett, majd így folytatja:

Az öngyilkos embereket nem tudom többé komolyan venni. A művészi érdemeit persze elismerem, de képtelen vagyok sajnálni őket… Persze szar dolog, hogy valaki meghal, de ez egy döntés, amit ő hozott meg. Ezt pedig tiszteletben tartom és továbblépek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top