+ Irodalom

Drog hatása alatt álló kamasz üzeneteit publikálja a Twitteren a Felhőatlasz írója, David Mitchell

David Mitchell

Mitchell új regénye, a The Bone Clocks szeptemberben kerül a könyvesboltokba. A kiadója beszélte rá, hogy lépjen fel a Twitterre.

A The Right Sort című novella 140 karakteres twitterüzenet-sorozatban jelenik meg a következő egy hét alatt, teljes terjedelme mintegy 280 bejegyzés lesz a mikroblogon, írja a BBC News.

Miközben élni szeretne a közösségi médiában rejlő művészi lehetőségekkel, Mitchell maga nem a mikroblog megszállottja, főképp a novella kedvéért vállalkozott a twitterezésre.

Az író a BBC-nek elmondta:

Vigyáz a magánéletére, nem szeretné nyilvánosságra hozni minden gondolatát.

Mitchell új regénye, a The Bone Clocks szeptemberben kerül a könyvesboltokba. A kiadója beszélte rá, hogy lépjen fel a Twitterre, ahol a nevében fel tudják hívni a figyelmet a könyvre és azokra az eseményekre, amelyeket a megjelenésével kapcsolatban szerveznek.

A szerző ugyanakkor nem akarta csupán marketingfogásként használni a blogot, ezért merült föl az ötlet, hogy a Twitterre írjon egy „jó” sztorit.

A The Right Sort 1978-ban játszódik, egy váliumot szedő kamasz az elbeszélő. A drog hatása alatti „lüktetést” önti twitterüzenetekbe, ezekből rajzolódik ki a történet.

Mitchell továbbra sem akarja életét a Twitteren élni, ám azt nem zárta ki, hogy a novella sikere esetén újabbal is jelentkezik majd a platformon.

Korábban Jennifer Egan Pulitzer-díjas író is kiadott egy novellát a Twitteren, a Black Box című alkotás 2012-ben jelent meg a közösségi mikroblogon. Neil Gaiman, Melvin Burges és Phippa Gregory szintén kísérleteztek a „twitterfikció” formáival – emlékeztetett a brit hírportál.

(A cikk egy MTI-hír szerkesztett változata)

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top