+ Média

Meghalt a Dumaszínház egyik tagja

dumaszínház

A legtöbben stand-up comedysként, a Dumaszínház fellépőjeként ismerhették, de munkatársa volt az MTVA Klipperek című sorozatának és kreatív szerkesztőként a Repetában is segédkezett.

Keresés a weben

Életének 37. évében, pénteken meghalt Szöllősy-Csák Gedeon Gergely televíziós rendező, humorista – tájékoztatta a Médiaszolgáltás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szombaton az MTI-t.

A legtöbben stand-up comedysként, a Dumaszínház fellépőjeként ismerhették meg Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt. A humorista évek óta állt a színpadon és szórakoztatta vicceivel a közönséget.

Ugyanakkor rendezőként, forgatókönyvíróként is alkotott. Munkatársa volt a Magyar Televízió Klipperek című sorozatának és kreatív szerkesztőként a Repeta című ifjúsági műsorban is segédkezett. Tevékenységhez olyan produkciók is kötődnek, mint a Páratlan történet című rövidfilm (2004), a Másik szoba című rövidfilm (2005) és a Szőke kóla (2005). Emellett dolgozott a híradóban is.

Szöllősy-Csák Gedeon Gergely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán diplomázott, életében kiemelt szerepe volt a vallásnak. A Magyar Nemzetnek adott interjúban így nyilatkozott arról, hogy fér meg egymás mellett a humor és a hit: “sokan mondják, hogy milyen távol áll egymástól a stand-up és a vallás. Ez nem igaz. (…) Istennek is van humora, lásd a kacsacsőrű emlőst”.

Az MTVA saját halottjának tekinti Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top
rész elé elég egyszer beilleszteni oldalanként -->