+ Próza

Ami a Szép Magyar Szótárból kimaradt

Abajgat. Abba. Abbé. Aberrált. Ácsceruza.

Abajgat

Az asszony addig abajgatta a férjét, hogy menjenek el moziba, míg a férfi kötélnek állt. Egy romantikus szerelmes filmet néztek meg, aminek a végén zokogva jött ki az asszony a moziból, mindenki őket nézte. Ígérd meg Paula, különben többet nem megyek veled moziba, hogy ott fogsz csak sírni, ahol senki nem lát.

ABBA

Timi imádta az ABBA zenéit. Ha nem voltak otthon a szülei, tök hangerőre csavarta a magnót, és addig táncolt, amíg el nem szédült. Aztán rá jött, ha iszik hozzá egy kis konyakot, még jobban élvezi. Mikor betöltötte a 18-at, Már a szomszéd fiúval táncolt, együtt konyakoztak, és egy szép napon a szex is belépett az élménysorba.

Abbé

Az abbé elmúlt hetven, de még mindig maga takarította a lakását. Porszívózott, portalanított, épp úgy, ahogy gyerekkorában az anyjától látta. Közel hatvan éve ugyanazzal a mozdulattal törölte meg a keresztet, ám ezúttal, mintha az ördög szállta volna meg, ráemelte a porszívó csövét. A gép azonnal beszippantotta a végét, a keresztléc nagyot koppant a csövön. Az abbé kirántotta a csőből. Életében először tartotta úgy a keresztet, mintha le akarna döfni valakit.

Aberrált

Alkonyat után egy aberrált fickó ijesztgette a gyerekeket az utcán. Hol a sarkon ugrott elébük, hol egy bokorból pattant a levegőbe. Nem nézhették tovább a szülők, összefogtak a férfiak, hogy móresre tanítsák. Kifigyelték, elkapták, és nagyon csúnyán megverték. Így történt, hogy a fél szülői munkaközösség szabad lábon letöltendő börtönbüntetést kapott.

Ácsceruza

A férfi elővette füle mögül az ácsceruzát, és a vonalzó mellett meghúzta a vonalat, ahol a lécet ketté kellett vágni. Aztán visszarakta a ceruzát. Este kocsmába ment, ott is füle mögött volt, meg otthon is, mikor megkívánta az asszonyt. A háta mögé lopakodott, és a blúza alatt megmarkolta a csöcseit. Így állt, mikor az asszony megkérdezte: mi van, apukám, fölállt a cerka? A férfi nem tudott mozdulni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top