Archív

Megkezdődik a Kossuth téri József Attila szobor felújítása

Kedden megkezdődik a Kossuth téri József Attila szobor felújítása a tér átépítési munkálatai keretében – tájékoztatta az MTI-t a Steindl Imre-program vezetője.

Wachsler Tamás ismertette: a költő szobrán csak kisebb javítások váltak szükségessé, ezért várhatóan jövő hét végén már vissza is szállítják a térre, hogy az újonnan kialakított Duna-parti sétányon helyezzék el.
Elmondta: Marton László és Vadász György a Dunánál címet viselő emlékműve a korábbinál méltóbb helyre, a Dunához közelebb, Vadász György elképzelése szerinti helyre kerül.

A tervek alapján, az új kialakítást követően József Attila szobrában a Duna idei, történelmi rekordot jelentő vízszintjénél másfél méterrel magasabb ár sem tehet kárt.

A Kossuth-tér átépítésének előkészületeit február 26-án kezdték meg. A kormány tervei szerint a tér rekonstrukciója 2014 májusáig készül el. A Steindl Imre-program néven megvalósuló beruházással az Országház alatti látogatóközpont és hatszáz férőhelyes, háromszintes mélygarázs épül, továbbá növelik a zöldfelületek arányát, és körbejárhatóvá teszik a parlament épületét.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top