Archív

A Fonó a világ 20 legjobb kiadója között

25 ország 48 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján teszik közzé minden hónapban a World Music Charts Europe világzenei toplistáját, amelynek alapján a WOMEX minden évben a világzenei vásár előtt kiválasztja a 20 legjelentősebb kiadót.both miklos

A WOMEX 2013. szeptember 18-án közzé tette Top Label 20-as listáját, ahol a Fonó egyetlen magyar kiadóként szerepel. A Fonó Lajkó Félix: Mező, Lajkó Félix: Makovecz turné és Both Miklós Csillagfészek c. lemezével került a világ 20 legjobb kiadója közé. A Womex minden évben a világzenei vásár előtt jelenti be hivatalosan a legjobb kiadók listáját, a kiválasztásnál figyelembe veszik a toplistás helyezéseket: Lajkó Félix Mező című lemeze két hónapja vezeti a legrangosabb, World Music Charts Europe világzenei toplistát.

Az idén nagykorúságát ünneplő, 18 éves Fonó az elmúlt évtizedekben mintegy 250 népzenei és világzenei lemezt adott ki, többek között a Csík zenekar összes albumát, Herczku Ágnes, Lajkó Félix, Both Miklós, Dresch Mihály és a Cimbaliband lemezeit. Különleges volt 50 lemezes Magyar Pátria c. kiadványuk, amely az elmúlt évek legjelentősebb hazai népzenei gyűjtésének, az Utolsó órának zenei anyagát tartalmazza.

Többszáz label közül került a Fonó – egyetlen magyar kiadóként – a húsz legjobb közé. 25 ország 48 világzenei rádiós szakemberének szavazatai alapján teszik közzé minden hónapban a World Music Charts Europe világzenei toplistáját, amelynek alapján a WOMEX minden évben a világzenei vásár előtt kiválasztja a 20 legjelentősebb kiadót. Az első helyezettnek az azévi WOMEX-en díjat adnak át. 2012-ben a francia Lusafrica, idén a brit Riverboat Records kapja a listaelsőnek járó elismerést.

A Fonó először 2012-ben jelent meg saját standdal a WOMEX világzenei expon; idén újra jelen lesznek Cardiffban, ahol október 23. és 29. között zajlik az idei világzenei seregszemle.

A Top Label lista elérhető itt > http://www.womex.com/realwomex/2013/Label_Award.html

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top