Archív

250 ezer könyvet semmisített meg egy amerikai könyvtárhálózat

Megsemmisített negyedmillió könyvet egy megyei könyvtárhálózat az Egyesült Államokban helyszűke miatt és költségcsökkentés végett – adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.

Virgina állam Fairfax megyéjének könyvtárai pusztítottak el ennyi könyvet, és nem tudni miért. Korábban ugyanis a kiselejtezett könyveket odaadták a Friends of the Library (A könyvtár barátai) nevű szervezetnek, amely azután vagy elajándékozta, vagy eladta őket, a bevételt pedig a könyvtáraknak juttatta. Hónapok óta azonban nem kapnak egy fia kötetet sem a fairfaxi közkönyvtáraktól, és az ok – egyelőre – ismeretlen.

A megye önkormányzatának illetékese, Lynda Smith, miután értesült a könyvek eltűnéséről, vizsgálódni kezdett és egy konténernyi, szeméttelepre szánt könyvet talált, köztük olyan igencsak nem „idejétmúlt” alkotásokat, mint például a Harry Potter-sorozat darabjait. Smith azonnal elrendelte, hogy a könyvtárak álljanak le a könyvek megsemmisítésével.

A könyvtárak azzal magyarázzák a nagyszabású selejtezést, hogy havonta húszezer új könyvvel gyarapodik állományuk, és képtelenek helyet szorítani nekik anélkül, hogy ne válnának meg ugyanennyi kötettől.

15szazalek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top