Archív

Utaztasson!

A legelegánsabb szálloda az a kőkorszaki barakksor, ahol még az ónémet mondakörből ismert Wolfram és Molibdén tenyésztett kecskét Nibelung Dezső birtokán. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? sorozata)Nibelung

Kedves olvasónknak, aki gondterhelten ül a szobájában, és nem tudja, hogy a maradék pénzéből a házastársának vegyen télikabátot, vagy az anyósának csináltassa meg a fogát, esetleg mind a két problémát oldja meg egy válóperrel, talán sejtelme sincs, hogy karnyújtásnyira tőle milliók hevernek! Ott hevernek, mert a kedves olvasó nem tudja, hogy utazási irodát könnyebb gründolni, mint kutyagumiba lépni a pesti aszfalton. Igaz, időnként a hivatalnokok megpróbálják megnehezíteni az utazási ügynökségek alapítását, mondván, hogy gyakorlat kell és nyelvtudás, meg efféle marhaságok. Aki azonban a frissen szabott feltételeket nem tudja kijátszani, aki nem tud szerezni egy papírokkal rendelkező strómant, akinek a nevén fut az üzlet, az az utaztatásból meggazdagodni nem akar. Vagy nem magyar.

Ha megvan a Forintours, mert mondjuk véletlenül ez a neve az irodánknak, a többi már csak a képzelőerőn múlik. El kell képzelni ugyanis a világ legcsodálatosabb tengerpartján, a legelegánsabb szállodát, a legeszményibb kiszolgálással (sellő, pálma, svédasztal), és meg kell hirdetni egy olyan kis összegért, amitől a családfő újságolvasás közben hanyatt esik és felordít: „Anyukám! Hiszen ez olcsóbb, mintha itthon maradnánk!” (Ami mellesleg nem nagy kunszt!) És már rohannak is befizetni az egész családnak.

Ettől kezdve gazdagok vagyunk.

A legcsodálatosabb tengerpart ugyanis egy bányató a Rurh-iparvidék központi szemétlerakó helyétől balra a második lápkiszögellésnél. A legelegánsabb szálloda az a kőkorszaki barakksor, ahol még az ónémet mondakörből ismert Wolfram és Molibdén tenyésztett kecskét Nibelung Dezső birtokán. A legeszményibb kiszolgálás pedig két horgászbot, nyolc kukac, és ha fogunk valamit, azt megsüthetjük az idegenvezetőnek.

Elképzelhető, hogy a csoport néhány tagja észre fogja venni a meghirdetett és a megvalósított program közötti különbség némelyikét. Meglehet, ezt szóvá is fogják tenni, s azzal fenyegetőznek majd, hogy amint hazaérnek, feljelentik frissen alapított és reményteljes irodánkat. Idegeskedésre azonban – legalábbis nekünk – semmi okunk. A fenyegetőzőket a rozoga autóbusz első részébe kell ültetni, amikor a csoport hazaindul a nyaralásból a kanyarokkal teli osztrák hegyvidéken át.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top