Archív

Karácsony Benő: A megnyugvás ösvényein

A Riport Kiadó 2011-ben jelentette meg Karácsony Benő Napos oldal című regényét. A sorozat folytatásaként vállalkozik most A megnyugvás ösvényein kiadására. Szolgálatunk fontossága abban áll, hogy ne hagyjuk feledésbe merülni Karácsony Benő humanizmusát, amely példaértékű közösségünk számára, különös tekintettel a felnövekvő generációkra.

A történet ott folytatódik ahol a Napos oldal című regényben abbamaradt. Felméri Kázmér kisfiával együtt visszatér falujába, hogy addigi küzdelmes élete után megnyugvást találjon. Hallatlan energiával fog hozzá apja összeomlott vízimalmának újjáépítéséhez és kisfia egyéniségének kifejlesztéséhez. A rengeteg kiadásra a pénzt szobrászkodással keresi meg.

Megnyugvási kísérlete azonban sikertelenségre van ítélve: elvált felesége végül is magával viszi a városba kisfiát, aki pedig legerősebb támasza volt az új élet kiépítésében. A szobrász tragikus kimenetelű szerelmi bonyodalomba keveredik a báró feleségével. Felmérit súlyos betegség szögezi ágyhoz, s bár a malom végül is megindul, tudja, hogy sem szerelme, sem fia nem fog visszatérni hozzá.

Remek emberábrázolás, irónia, öngúny, humor, fordulatosság jellemzik a regényt, amelyben felsorakoznak a harmincas évek második felének erdélyi falujának jellegzetes típusai.

Megrendelhető:

http://xantusz.hu/karacsony-ben-a-megnyugvas-oesvenyein-hu.html

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top