Archív

Önuralommal

ne vasarolj semmit

Teljesen egészséges a kedves olvasó? Semmi baj a szívével? Akkor most kapaszkodjon meg kérem, mert elárulok egy fantasztikus titkot: Ön többszörös milliomos. Legfeljebb nem tud róla. Megmagyarázom. (Nógrádi Gábor Hogyan lehetünk milliárdosok? című sorozata)

Biztosan hallott már arról a mosógépről, amelyik mos és csavar, szárít, meg vasal, meg zenél, meg beszél, hogy mit csinál, hol tart, no, meg csupa króm, nikkel, és sosem romlik el. Az ára pedig magyar valutában mindössze 500 ezer forint ÁFA nélkül, de házhoz szállítva.

Megvette? Ugye, hogy nem!

Pedig szerette volna! De nagy önuralommal erőt vett magán, majd okos érvekkel meggyőzte élete társát, hogy talán nem pontosan erre a szerkezetre van szükségük momentán. Helyette vásároltak, mondjuk egy harmincvalahány ezer forintos gépet részletre, a tavaszi-nyári-őszi-téli ideiglenes árleszállításon. A gép mos, öblít és slussz! Ön csavar és teker és tereget, hajtogat, spriccel és vasal, meg zenél, meg beszél, meg ordít, meg felmos, mert csöpög a csöve meg csurog a csapja.

Nem számít! Az a fontos, hogy önuralma eredményeképpen megmaradt kb. 470 ezer forintja! Gratulálunk!

De ez még semmi! Mert nem vette meg például 600 ezerért azt a hi-fi tornyot sem, ami csupa dizájn és billentyű, chip-csirip gombocska, zöld-sárga-pirosan vibráló fényecske, lenyíló, felnyíló, kinyíló, benyíló… A hangláda annyira tökély, hogy még a macskáról is lejátssza az V. szimfóniát, ha a cirmost bedugjuk a megfelelő nyíláson. Ha pedig megszólalnak a hangszórók, az ellenség térden állva könyörög kegyelemért, mert azt hiszi, hogy a magyarok feltalálták a csodafegyvert.

De Önnek és élete társának volt önuralma. A hifi helyett nyolcezerötszázért vettek egy magnósrádiót, ami ugyan kicsit se dizájn, se vibra, se gomb, de a macska ugyanúgy elnyivákolja az V. szimfónia első taktusait rémületében, ha a gyerek felhangosítja a készüléket.

És most számoljunk! Megtakarított pénze már meghaladja az egymillió forintot! Mondjuk ki őszintén: Ön okos ember! De ez még semmi!

Tény, hogy a nyolchengeres ultraszuperturbódieselt sem vette meg 45 millióért. Nem vette meg, bár már ezer havi részletre adták kamatmentes kezelési költséggel, és még egy ingyen ablaktörlő szivacsot is kapott volna hozzá! A gyerek ugyan nagyon akarta, mert tetszett neki a hágatóállásba öntött acélbakkecske az autó orrán, de Ön ellenállt a kísértésnek és a turbó helyett inkább megint lemosták a húsz éves Ladájukat, amivel immár beiratkozhatnak a többszörös milliomosok klubjába!

És még nincs vége! Mert még azt a 300 négyzetméteres rózsadombi betoncsipkevárat sem vette meg, amit egy volt bennfentes időben megvásárolt bagóért az önkormányzattól és most potom háromszáz millióért vesztegeti. Ehelyett – nagy önuralommal – többedmagával meg a macskával a kétszobás lakótelepiben lakik, aminek értéke még mindig nem éri el az tízmilliót!

Na, ezt tessék összeadni!

Mi gondja lehet még?!

Legfeljebb annyi: hogyan költi el ezt a – nagy lemondások árán megtakarított – töméntelen sok pénzt. Gratulálunk!

(fotó:hir24.hu)

{jcomments on}

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top