+ Irodalom

Mégsem kell az MTVA-nak Péterfy Gergely regénye

Péterfy Gergely

Az írót néhány hónapja azért keresték meg, mert hangjátékot akartak készíteni Kitömött barbár című regényéből. A napokban már arról egyeztettek, hova küldje a számlát Péterfy, ám egyszer csak fordult a kocka: az író kapott egy levelet, amelyben az állt, az MTVA nem támogatja a hangjáték elkészülését.

Az írót néhány hónapja azért keresték meg, mert hangjátékot akartak készíteni Kitömött barbár című regényéből. A napokban már arról egyeztettek, hova küldje a számlát, ám egyszer csak fordult a kocka: az író kapott egy levelet, amelyben az állt, az MTVA nem támogatja a hangjáték elkészülését.

Péterfy Gergely a Facebook-oldalán számolt be a történetről:

Néhány hónapja megkerestek a Magyar Rádióból, hogy hangjátékot szeretnének a Kitömött Barbárból. Csodálkoztam, mert az MTVA-ból, állami médiából nem szoktak keresni – ez minálunk afféle családi hagyomány. Felhívtam a kiadóm, hogy szerinte menjek-e bele, nem ciki-e, és megegyeztünk abban, hogy ártani nem árthat. Igent mondtam hát. Váltottunk pár levelet, már arról volt szó, hova küldjem a számlát (egy röhejes összegről). Most meg jön egy levél, hogy az MTVA nem támogatja, hogy hangjáték készüljön a regényből. Aki tudja, mesélje már el nekem, hogy működik az ilyesmi? Valakik valahol most vették észre, hogy én írtam? Most értek össze a szálak? Vagy szegények kifutottak a büdzséből?

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Péterfy Gergely szerint:

    Akinek esetleg közelebbi információi vannak a pontos körülmenyekről, ne röstellje velem privátban megosztani. Aki esetleg úgy érzi, hogy illetéktelenek piszkálják a facebookját, keressen más csatornát! „Hosszú az élet” jeligére! 😉

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top