+ Képzőművészet

Falra csapott szúnyogokból készítettek műalkotásokat

A szúnyogok lecsapásával még nem ér véget a kálváriájuk: egy kreatív csapat műalkotásokat csinált a fehér felületre lapított rovarokból.

A hőségben még elviselhetetlenebbek a vérszívó rovarok, de némi kreativitással még ezt a roppant zavaró tényezőt is a magunk javára fordíthatjuk.

A BBDO Russia nevű kreatív csoport kitalálta, hogy a falra vagy bármilyen felületre odacsapott szúnyogok véréből akár miniatűr képzőművészeti alkotásokat is készíthetnek. Az ötlet onnan jött, hogy a céget a Glorix, egy rovarirtó termékeket forgalmazó márka kérte fel egy kampány elkészítésére.

A szokásos rovarpusztító reklámokon túlemelkedve a kreatív csapat inkább megfordította a dolgot, és a miniatűr kiállítással arra hívta fel a figyelmet, hogy az egy szúnyog által kiszívott vérmennyiség milyen fontos szerepet játszhat egy másik ember életének megmentésében. Így a miniatűr képeken az odakent szúnyog vére mellé egy-egy emberi arcot festettek, valahogy így:

A kampány így (khmm, elnézést) két legyet üt egy csapásra: egyrészt jó reklámot csinált a Glorixnak, másrészt a véradás fontosságára is kreatív módon hívja fel a figyelmet.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top