+ Interjú

A Sünimanókat ellopják, ugye? – Mészöly Ági-interjú

Mészöly Ági, lapunk munkatársa a mozikban jelenleg is nagy sikerrel játszott Couch Surf c. film társ-forgatókönyvírója. Asszocinterjú.

Mészöly Ágnes író, költő, konduktor. Négy gyermeke van és egy manója. Megjelent önálló kötetei: Sünimanó (2006), Heaven Consulting (2008), Hófehér karácsony (2013). A mozikban jelenleg nagy sikerrel játszott Couch Surf c. film társ-forgatókönyvírója, illetve betétdalának szerzője.

entrópia:  A második főtétel*, a nyavalyás. Képtelenség kibúvót találni alóla. Felesleges hinni benne, anélkül is működik. És ez nekem imponál. De kitartóan küzdök ellene.

Sünimanó: A szentendrei könyvtárból például ellopták, és erre büszke vagyok. És hogy akkor jöttem rá, hogy írni addiktív dolog. És egy csomó mindenkinek köszönhetem persze, a címet például V. Kulcsár Ildikó találta ki nekem. Jász Attila meg tartotta bennem a lelket. Ja, és nem tér vissza soha. Nincsenek újabb kalandjai. De újabb kiadás azért még lehet…

Trinidad és Tobago: Elképesztően másmilyen. New York is másmilyen, de a Fifth Avenue nem különbözik alapjában véve mondjuk a Wesselényi utcától. Legfeljebb mennyiségben meg méretekben. Trinidad más. Minőségi különbség. Időeltolódás, de olyan igazi. Ja, és cápás szendvics. Meg egy jó fej kolléga, akivel egyszerre látjuk ugyanúgy és homlokegyenest máshogy a világot. Meg hogy konduktornak lenni is addiktív dolog.

Kanapé: Naná, hogy a Couch Surf. Ami egy film. Dyga Zsombor rendezte. Amikor azt  a jelenetet forgatták, amit én írtam (ja, mert írtam bele egy-két jelenetet), Horváth Kristóffal és Kerekes Vicával a főszerepben, egy egész decens Római-parti utcát teleraktak lommal, mert ez a jelenet egy lomtalanításon játszódott. És a decens Római-parti utca lakói, nénik és bácsik, szépen egymás után kiszállingóztak a díszlet-lomkupacokhoz, és kiválogattak belőle ezt-azt, elfáradt billentyűzetet meg a piros pöttyös labdát, amivel a stáb éppen unatkozó része addig tengózott.

Cimboraság: www.irocimborak.blogspot.hu. Gyermekirodalmi alkotókör, fórum, blog, baráti társaság.  Engem Dávid Ádám szervezett be. Hála neki. Egészen addig semmiféle körökben nem forogtam, mert nem vagyok az a nagyon forgós típus, aztán egyszerre meg kikerültem a saját kis légüres komfortzónámból. Lett helyette másik, jobb.

Film: Ha minden jól megy, lesz a Heaven Consultingból. Pilot már van.

Gyerekek: Négy van saját. Jobbára kamaszok. A legjobb négy a világon. Időnként persze lovak, és bosszantóak, sőt. De jobbára jó fejek. És van egy halom barát, meg barátnő, egytől egyig elképesztőek és zseniálisak és tüneményesek. És rengeteget tudnak kajálni.

Retikül: Ez valami női cucc, ugye? Asszem a szekrény aljában van egy valahol. Voltam vele Operában, egyszer. Nem annyira jött be, nem fér bele semmi. Ha meg nem viszek magammal semmit, minek retikül? Vannak bajaim a női szerepekkel általában, például hogy magas sarkúban kell játszani őket, a magas sarok kényelmetlen és merénylet a lábközépcsontok ellen, szóval inkább kihagyom ezeket a szerepeket. Egyesek szerint azért szültem négy gyereket, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy nő vagyok.

Csoki télapó:  Csoki, nem tejbevonómassza. Nem hosszú életű minálunk.

* A környezetével kölcsönhatásban nem álló rendszer entrópiája nem csökkenhet. Bármilyen folyamat eredményeként a rendszer teljes entrópiája vagy növekszik, vagy állandó marad.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top