+ Zene

Új dokumentumok bizonyítják, Michael Jackson gigantikus tartozást hagyott hátra

Michael Jackson

A hitelezők több mint 65 követelést nyújtottak be Michael Jackson ellen, ami további pereskedést váltott ki…

Michael Jackson több mint félmilliárd dollár adósságot halmozott fel, amikor 2009-ben meghalt – derül ki új bírósági dokumentumokból – írja a The Guardian.

A hagyatékának végrehajtói által június 21-én benyújtott bírósági beadvány a legteljesebb részleteket nyújtotta a 13-szoros Grammy-díjas énekes halálakor fennálló feszült pénzügyi helyzetéről.

A Los Angeles megyei felsőbíróságon benyújtott beadvány azt írja, hogy Jackson „legjelentősebb vagyonát” több mint 500 millió dollárnyi (395,7 millió fontnyi) „adósság és hitelezői követelés terhelte, amelyek egy része rendkívül magas kamatozású volt, és néhány adósság nem teljesítése is fennállt”.

A „Pop Királya” 2009. június 25-én, 50 éves korában halt meg, röviddel azelőtt, hogy elindult volna a This Is It koncertturnéjára, amely olyan városokat érintett volna, mint London, Párizs, New York és Mumbai. Halálát az okozta, hogy személyes orvosa, Conrad Murray, egy halálos adag erős műtéti érzéstelenítőt, propofolt adott neki.

Murrayt később gondatlanságból elkövetett emberölésért elítélték és négy év börtönbüntetést kapott. Jackson Los Angeles-i otthonában bekövetkezett halála miatt hagyatéka mintegy 40 millió dolláros pénzügyi felelősséggel tartozott a This Is It promóternek, az AEG-nek – áll a legutóbbi bírósági beadványban. A beadvány hozzátette, hogy Jackson halálakor külföldön és az Egyesült Államok több államában, köztük Kaliforniában is peres eljárásokkal szembesült.

A hitelezők több mint 65 követelést nyújtottak be Michael Jackson ellen, ami további pereskedést váltott ki. De a végrehajtók a beadványban azt írták, hogy a legtöbb hitelezői követelést és egyéb bírósági eljárást rendeztek vagy más módon megoldottak.

A végrehajtók továbbá azt kérték, hogy az ügyvédeiket térítsék meg Jackson hagyatékából a 2018-as jogi szolgáltatásokért és egyéb költségekért.

A Jackson hagyatékának végrehajtói által benyújtott legutóbbi bírósági beadvány előtt egy könyvvizsgáló, aki az AEG nevében tanúskodott a Jackson halálával kapcsolatos peres eljárás során 2013-ban, részletezte Jackson pénzügyeit.

Amint azt a Los Angeles Times dokumentálta, a könyvvizsgáló elmagyarázta, hogy Jackson rendkívül sokat költött ékszerekre – bár műalkotásokat, bútorokat és ajándékokat is vásárolt, utazott és adományozott is jótékony célokra.

„Ki volt merítve” – vallotta William Ackerman könyvvizsgáló.

A legfrissebb zenei hírek

Népszerűek

To Top