+ Film

Megoperálták Csuja Imre színművészt

Csuja Imre

Csuja Imre elmesélte, hogy a szeme a munkaeszköze, ezért nagyon kényelmetlen volt számára, amikor a látása romlani kezdett.

Csuja Imre, Magyarország legkedveltebb polgármestere a „Mi kis falunk” című sorozatban, a 10. évadra megszabadult szemüvegétől, amit már a sorozat indulása előtt is viselt.

A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a szerepeit zömmel szemüveg nélkül játszotta, még úgy is, hogy nem látott mindent élesen. Most viszont műlencse-beültetéssel megoldotta a problémát, így szemüveg nélkül is tökéletesen lát.

Csuja Imre elmesélte, hogy a szeme a munkaeszköze, ezért nagyon kényelmetlen volt számára, amikor a látása romlani kezdett. A műtét során steril ruhába öltöztették, érzéstelenítő szemcseppeket kapott, majd bekísérték a műtőbe.

Bár megfázott, így a műtét közbeni tüsszögés miatt izgult, a főorvos megnyugtatta, hogy nem lesz probléma. A színész légzéstechnikai és színpadi fegyelem terén szerzett tapasztalatait használva sikerült koncentrálnia, hogy ne vegye le a tekintetét a szemébe világító fényes pontról.

A műtét során Major Tamás szavai jártak a fejében, aki hasonló helyzetben azt mondta az orvosának, hogy „doktor úr, én vakon bízom magában”.

Csuja Imre bizalma nem volt alaptalan, minden a tervek szerint zajlott. Az első szem műtésekor még érezte a beavatkozást, de a másodiknál már észre sem vette.

A beavatkozás közben Babits Mihály Jónás könyvét mondta magában, és mire a háromnegyedéhez ért, már vége is volt a műtétnek.

A műtét után szivárványt látott a lámpa fényében, de a felírt szemcseppekkel óráról órára javult a látása, és két nap alatt teljesen feloszlott a „köd”. Az egynapos kontroll után már színpadra állt, harmadnap pedig kocsit vezetve ment haza a színházból.

A legfrissebb színházi hírek

Népszerűek

To Top