+ Színház

Nagy Zsolt: Néhány befolyásos igazgató és baráti körük uralkodik a színházi világban

Nagy Zsolt

Nagy Zsolt a politikáról is beszélt, mondván, hogy az beszivárgott a színházba, de ő igyekszik egyre kevesebbet foglalkozni vele.

Nagy Zsolt színész az InStyle Men magazinnak adott interjújában őszintén beszélt önmaga megkérdőjelezéséről és a magyar társadalom különféle problémáiról. Ironikusan megjegyezte, hogy a magyarok gyakran úgy érzik, mindenhez értenek a focitól a politikáig, de valójában csak „buherálnak”.

Hangsúlyozta, hogy fontos lenne önkritikát gyakorolni, ami Magyarországon ritkán sikerül. Szerinte eltűnt a humorérzék, a szerénység, és a munka öröme, valamint ritkán látni olyan magyar embert, aki igazán keményen dolgozik.

Hozzátette, hogy az elmélyült szakmunka hiánya is problémát jelent, és megemlítette az irigységet, amely szintén jellemző a magyarokra. Ezekkel a tulajdonságokkal való szembesülést a színház lehetővé tenné.

Nagy Zsolt a politikáról is beszélt, mondván, hogy az beszivárgott a színházba, de ő igyekszik egyre kevesebbet foglalkozni vele. Bár mindig is úgy gondolta, hogy a politika szerves része a színháznak, ma már nem jön értük a fekete autó, mint a kommunizmus idején, hanem inkább azzal intézik el őket, hogy nem kapnak szerepet vagy nem érkezik meg a honoráriumuk.

Ez különösen fájdalmas számára, mert látja, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a színházi szakmát a világban, és összehasonlítva Magyarország helyzetével, ahol néhány befolyásos igazgató és baráti körük uralkodik, csupa közepesen tehetséges emberek.

Nagy Zsolt elmondta, hogy visszalépett a politikától, mert rájött, hogy nem számít, amit mond. Színészként továbbra is a színpadon fogalmazza meg gondolatait, és a közönségre bízza, hogy meghallják-e vagy sem.

Ugyanakkor a közügyekért továbbra is kiáll, és nem fél. Ha nagyobb gond lenne, akár árufeltöltőnek is elmenne, ahogy már kisegítőként dolgozott egy barátja látványkonyhájában a Rákóczi téri Vásárcsarnokban.

Egy korábbi interjúnkat Nagy Zsolttal itt találod

Népszerűek

To Top