+ Irodalom

Puskás Panni regényét jelölték az Európai Unió irodalmi díjára

Puskás Panni

Puskás Panni a Magvető Kiadónál megjelent első regényének főszereplője három nő, akik a boldogulásért küzdenek.

Puskás Panni Megmenteni bárkit című regényét jelölték Magyarországról az Európai Unió irodalmi díjára – közölte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése pénteken.

Az EUPL Konzorciuma pénteken hirdette ki az idei díj jelöltjeinek listáját: idén 13 országból jelöltek egy-egy könyvet. A szerzőket és regényeiket olyan nemzeti szervezetek ajánlották, amelyek jól ismerik hazájuk irodalmi színterét, és részt vesznek országuk irodalmának külföldi népszerűsítésében – olvasható a tájékoztatóban.

Puskás Panni a Magvető Kiadónál megjelent első regényének főszereplője három nő, akik a boldogulásért küzdenek. A regényben különböző személyek különböző nyelveken mondják el, mi történik bennük és körülöttük: családokkal és nemzedékekkel, ismerősökkel és idegenekkel a zárt városban és a nyílt tengeren – olvasható a könyv ajánlójában.

Az Európai Unió Irodalmi Díját (EUPL) az Európai Unió tagállamai és további európai országok feltörekvő szerzőinek elismerésére hozták létre. Az Európai Unió Kreatív Európa programjában részt vevő 41 ország bevonásával díjaznak kiemelkedő új irodalmi tehetségeket, az érintett országok hároméves ciklusban kerülnek sorra.

A zsűri hét tagja márciusban dönt arról, hogy kinek ítéli oda idén a fődíját és az öt különdíjat.

A 2024-es nyerteseket április 4-én jelentik be a Brüsszeli Könyvvásáron.

Az EUPL-t az Európai Kiadók Szövetségéből (FEP) és az Európai és Nemzetközi Könyvterjesztők Szövetségéből (EIBF) álló konzorcium szervezi, az Európai Unió Kreatív Európa Programjának támogatásával.

A legfrissebb irodalmi hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top