+ Film

In the Summers – A két fiatal lánytestvér elvált apjukkal nyaral

In the Summers

Az In the Summers című családi dráma nyerte el a legjobb amerikai drámai produkciónak járó nagydíjat a Sundance Filmfesztiválon.

Az In the Summers című családi dráma nyerte el a legjobb amerikai drámai produkciónak járó nagydíjat a Sundance Filmfesztiválon, amely vasárnap ért véget az utahi Park Cityben.

Az In the Summers két fiatal lánytestvér és elvált apjuk bonyolult kapcsolatát meséli el a nyarakon együtt töltött vakációkon keresztül. Elsőfilmes rendezőjét, Alessandra Lacorazzát a legjobb rendezésért járó díjjal ismerték el – olvasható a fesztivál honlapján.

A legjobb nemzetközi játékfilm díját az amerikai-mexikói-francia koprodukcióval készült Sujo című filmnek ítélték oda, amely egy gyerek történetét meséli el, aki az erőszakos alvilág árnyékában nő fel.

A legjobb amerikai dokumentumfilm a Porcelain War lett, amely három ukrán művészről szól, akik úgy döntenek, hogy nem menekülnek el a háború elől. A legjobb nemzetközi dokumentumfilm díját pedig az A New Kind of Wilderness című norvég produkciónak ítélték. A film egy erdőben élő családról szól, amelynek egy tragikus fordulat után vissza kell térnie a civilizációba.

Az amerikai drámai filmes mezőny forgatókönyvírói díját Jesse Eisenberg kapta az A Real Pain című produkcióért, amely a zsűri szerint kitűnően egyensúlyozott a tragédia és komédia között.

A 40. alakalommal megrendezett független filmes fesztivál közönségdíját a dokumentumfilmek közül a Daughters nyerte el, amely az apák napját a börtönben ülő apjukkal ünneplő lányokról szól.

A drámai játékfilmes mezőnyből pedig a 13 éves tajvani-amerikai kiskamaszról készült Didi című alkotás nyerte el a nézők legtöbb szavazatát.

Az Oscar-díjas Robert Redford színész-rendező által alapított, független produkciókat bemutató fesztivál programján 24 országból több mint 80 játékfilm szerepelt. A filmmustrán debütált a magyar-bhutáni koprodukcióban készült A boldogság ügynöke (Agent of Happiness) című film is.

Ha kedved támadt ma este filmet nézni, itt találsz párat

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top