+ Film

Film ma estére: Férfi a vonatról – velencei közönségdíj

férfi a vonatról

A Férfi a vonatról című filmet ma, azaz január 28-án láthatod a Duna televízióban 22 óra 45 perckor. Ismétlés nem lesz.

Különös, hallgatag férfi érkezik vonattal a kisvárosba. Nem tudni, mért jött, mit akar. Fekete bőrdzsekit visel, arca kemény, ijesztő, szemében elkeseredettség.

A francia kisvárosban mintha megállt volna az élet, s valami különös időtlenség uralkodna. Megismerkedik az öreg irodalomtanárral, aki felajánlja, hogy lakjon a villájában. Az idegen, akit befogadott, nem sokat beszél és nem is kérdez. Ám a csomagjában három pisztolyt rejteget.

Időnként találkozik két kalapos figurával, valamire készülnek… Patrice Leconte (A sziget foglya, Lány a hídon, Intim vallomások) a két férfi barátságát finom humorral, csenddel, kis melankóliával mutatja be, ám végig feszültségben tartott, titkokkal átszőtt atmoszférával.

A film 2002-ben elnyerte a velencei filmfesztivál közönségdíját.

A 2002-ben készült 90 perces angol-francia-svéd-német-japán drámát Christophe Audeguis rendezte, főszereplők: Johnny Hallyday és Jean Rochefort.

A Férfi a vonatról című filmet ma, azaz január 28-án láthatod a Duna televízióban 22 óra 45 perckor. Ha elmulasztanád, akkor jelenleg megnézheted a videa.hu oldalán.

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top