+ Film

A legmegrázóbb film 2023-ban: A szabadság hangja

A szabadság hangja

Évekig a fiókban hevert Alejandro Monteverde valós eseményeken alapuló thrillerje, A szabadság hangja, de tavaly a mozikba került.

Évekig a fiókban hevert Alejandro Monteverde valós eseményeken alapuló thrillerje, A szabadság hangja, majd tavaly nyáron végre mozikba került és bevétele olyan szuperprodukciókat nyomott le, mint a Mission: Impossible, az Indiana Jones és a Halálos iramban legújabb részei.

Amerikában 2023-ban a 10. legnézettebb mozi, a John Wick 4. mögött pedig a második legtöbb bevételt hozó független film.

A szabadság hangja főszereplője a valóságban is létező Tim Ballard szövetségi ügynök, aki 12 éven keresztül nyomozott gyerekkereskedők és pedofilok után.

Munkája rendkívül kimerítette mentálisan és lelkileg, és bármennyire sikeres akciókat hajtott végre, az elrabolt gyerekek nagy része nem került vissza a szüleihez. Ballard ezért nyugdíjazása előtt néhány hónappal felmondott, hogy Dél-Amerikába utazzon és hasonlóan elszánt emberekkel folytassa a gyerekek felkutatását.

Az Operation Underground Railroad nevű szervezete 10 év alatt több ezer gyereket mentett meg és szintén több ezer emberkereskedőt tartóztatott le. A filmben egy testvérpár utáni nyomozását követjük végig, ami szélsőséges munkamódszerekre készítette az ügynököt.

Alejandro Monteverde Ballard történetét vette alapul a filmjéhez, melyet öt évvel ezelőtt forgattak, a késedelmes bemutató okaira pedig több konteo létezik.

Felmerült, hogy Ballardnak és az őt alakító Jim Caviezelnek (A passió) köze van a QAnon nevű összeesküvés hívő szélsőjobboldali szervezetnek, ami nem vet jó fényt a produkcióra.

Ráadásul még Donald Trump is ezt a filmet vetítette a golfklubjában.

Martin Scorsese is új filmmel jelentkezett

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top