+ Film

Film ma estére: Ne félj! – Egy barátság története

Ne félj! - Egy barátság története

A Ne félj! – Egy barátság története című filmet ma este, azaz 26-án vetítik 20 órától az M5 műsorán. Rendező: Andrea Porporati.

Az ellene elkövetett 1981-es merénylet után II. János Pál pápának nagyobb szüksége van a pihenésre és feltöltődésre, mint valaha. Egy kis eldugott helyet keresnek neki, távol mindentől és mindenkitől, ahol csak a testi felépülésére és a a lelki békéje visszaszerzésére, az elmélyülésre, az imára koncentrálhat.

Így esett a választás Zaniék Alpokban lévő menedékházára. A család először fel sem fogja, micsoda megtiszteltetés ez számukra, és akkor még nem is sejtik, hogy a pápa magával hozza a legjobb barátját, Pertini köztársasági elnököt is.

Az ifjú Lino, akit a hegyek neveltek fel és tapasztalt hegymászó illetve síoktató, vigyázza a Szentatya minden percét, és lassanként egy életre szóló barátság alakul ki köztük.

A hegyek tisztelete, a csend és magasság mámora, mely mindkettőjüket közelebb viszi ahhoz, ami a legbelül van, Istenhez, önmagukhoz.

A film Lino Zani „Szent volt, ember volt” – II. János Pál rejtett élete című könyve alapján készült.

A 100 perces olasz életrajzi film 2014-ben készült Andrea Porporati rendezésében, aki a forgatókönyv társszerzője is egyben.

A Ne félj! – Egy barátság története című filmet ma este, azaz 26-án vetítik 20 órától az M5 műsorán.

Itt egy kis előzetest nézhetsz a filmből:

Ha szeretnél a legfrissebb ma esti filmajánlónkról értesülni, akkor mentsd el ezt a linket, ezen mindent megtalálsz: https://librarius.hu/tag/film-ma-estere/

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top