+ Film

Kiderült, mi okozta Matthew Perry halálát

Matthew Perry

Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing című memoárjában Matthew Perry arról írt, hogyan lett tinédzserként alkoholista.

Matthew Perry a „ketamin akut hatásai” következtében hunyt el, jelentette ki a Los Angeles megyei halottkém pénteken – írja The Guardian.

A Jóbarátok sztárját a lakóhelyén lévő medencéjében találták meg október 28-án, és 54 éves korában nyilvánították halottnak. A halottkém szerint az elhalálozási mód baleset volt.

A Variety jelentése szerint Perry, aki a Friends amerikai sitcomban Chandler Bingként vált ismertté, állítólag depresszió és szorongás kezelésére kapott ketamin infúziós terápiát halála előtt.

Az utólagos boncolás azt mutatta ki, hogy Perry a „ketamin akut hatásai” miatt halt meg, közreműködő tényezőként pedig „fulladás, koszorúér-betegség és a buprenorfin hatásai” is szerepeltek – amelyet opioid-használati zavar kezelésére használnak.

A színész nyíltan beszélt küzdelméről az addikcióval és az absztinenciával, valamint korábban azt is elmondta, hogy egy szobát alakított ki olyan férfiak számára, akik hasonló problémákkal küzdenek.

2022-ben megjelent Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing című memoárjában Perry arról írt, hogyan lett tinédzserként alkoholista, majd 1997-es jetski balesete után fájdalomcsillapítókkal szembeni függőséget alakított ki. Addikciói súlyosan kihatottak életére, Perry szerint egyszer még kómába is esett, és kb. 7 millió dollárba került neki, hogy leszokjon az függőségről.

Halála után alapítottak egy alapítványt a nevében, hogy segítsenek az addikcióval küzdőknek.

Jennifer Aniston, Perry Jóbarátok sorozatbeli társa elmondta, hogy a színész jól érezte magát a halála előtt.

„Boldog volt. Egészséges volt. Leszokott a dohányzásról. Formába hozta magát. Boldog volt – ennyit tudok” – mondta a Variety-nek. „Pont aznap reggel még üzentem neki. Nem volt fájdalma. Nem küzdött. Boldog volt.”

Hírek a filmek világából

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top