+ Zene

Miklósa Erika, Szalóki Ági, Bognár Szilvia adventi koncertjei egy helyen

Miklósa Erika

December 14-én a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató legkiemelkedőbb ifjú felfedezettjei és Miklósa Erika adnak koncertet.

Adventi koncerteket rendeznek Budakeszin csütörtökönként négy héten át, négy különféle műfajban, a rendezvényen Miklósa Erika operaénekes, Szalóki Ági és Bognár Szilvia, valamint a Szent Efrém Férfikar is fellép.

A koncertekre a római katolikus Havas Boldogasszony Plébániatemplomban és a református Határon Túli Magyarok Emléktemplomában kerül sor – írta az Erkel Művelődési Nonprofit Kft.

November 30-án, csütörtökön Szalóki Ági Liszt Ferenc-díjas előadóművész és Bognár Szilvia Kodály Zoltán-emlékdíjas énekes a budakeszi református templomban az európai keresztény kultúra gazdag karácsonyi kincsestárából válogat: elhangzanak moldvai csángó népdalok és latin nyelvű gregorián énekek, 13. századi kantigák óspanyol nyelven, valamint karácsonyi dalok a 17. századi Kájoni kódexből énekhangon, hárfán, furulyán, lanton, viola da gambán.

A következő csütörtökön, december 7-én a Szent Efrém Férfikar egyedi hangvételű karácsonyi összeállításában Kelet- és Közép-Európa, valamint az angolszász világ legszebb karácsonyi énekeit adja elő a budakeszi római katolikus plébániatemplomban.

December 14-én a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató legkiemelkedőbb ifjú felfedezettjei Miklósa Erika Kossuth- és Liszt-díjas operaénekessel, a Magyar Szent István-rend birtokosával adnak komolyzenei koncertet a budakeszi református templomban.

December 21-én Szekeres Adrien koncertjén az énekesnő legismertebb dalai csendülnek fel, zongorakísérettel, valamint két vokállal kiegészülve. A zongoránál a dalok szerzője, Kiss Gábor működik közre.


Igazi karácsonyi hangulat hoz még az idén 10 éves fennállását ünneplő Bagossy Brothers Company, az ünnepi lemez mellett egy dokumentumfilmmel is kedveskedik a rajongóknak:

Igazi karácsonyi lemez jön a Bagossy Brothers Company zenekartól Ünnep címmel – Hallgass bele!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top