+ Színház

Graffaló – ha a sötét erdőt éjszakai nagyvárosra cseréljük, máris érthetőek a félelmeink

A Graffaló

A Graffalo története szerint: Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre! – gondolta.

Graffaló – 2023. december 3-án, 10-én és 27-én a Baltazár Házban, 11.00 és 15.00 órai kezdéssel (Az előadás hossza: 45 perc – 3-11 éves korosztálynak ajánlott)

A Graffaló Julia Donaldson azonos címmel kiadott meséjét feldolgozó gyermekelőadás, amely az eredeti mesében egy erdőben játszódik. De az előadásban az erdőt a ’30-as évek nagyvárosi dzsungelét jelenti.

Akár erdőben, akár városban élünk, félelmeink velünk laknak. Árnyként követnek minket. Beköltöznek a szívünkbe.

Hogyan tudunk megbarátkozni a saját árnyékunkkal? Ész kell hozzá, hogy rájöjjünk, árnyékot csak ott találunk, ahol fény van. Kell hozzá bátorság is, hogy felkapcsoljuk a villanyt. Ha az Egérnek sikerül, akkor Neked is! – üzeni az előadás.

Graffaló

A Graffaló története szerint: Az erdőben sétált egy barna egérke, meglátta egy róka: – Hm, jó lesz ebédre! – gondolta. Menjünk beljebb az erdőbe és lássuk, hogy bánik el a nagyeszű egérke a rókával, a bagollyal, a kígyóval és végül egy éhes Graffalóval…

alkotók – író: Julia Donaldson // rendező: Elek Dóra // koreográfus: Vass Lajos // fordító: Papp Gábor Zsigmond // jelmeztervező: a másik Kiss Gabriella // smink, haj: Nagy Réka // fénytervező: Bánki Gabi // előadják – EGÉR: Medetz Attila // RÓKA: Rafael Erzsébet // BAGOLY: Erdős Balázs // KÍGYÓ: Kovács Veronika // GRAFFALÓ: Felföldy György// GRAFFALÓ MAMA: Kocsi Zsófi // GRAFFALÓ KÖLYÖK: Fehér Dániel // ÁRNYÉK: Szilvásy Márton // ANYA/MESÉLŐ: Kovács Panka // APA/ZENÉSZ: Müller Péter Sziámi // KISFIÚ/ZENÉSZ: Klabacsek Dániel // UTCAKÖLYKÖK/MESÉLŐK: Keresztes Anna, Horváth Szilvia

Graffaló

Az 1998-ban alakult Baltazár Színház Magyarországon az egyedüli hivatásos színtársulat, amely értelmi sérült színészekből áll. A társulat célja, hogy tevékenysége nyomán a sérült emberek társadalmi megítélése megváltozzon. Ennek érdekében előadásaikkal minél szélesebb nézőréteget szeretnének megszólítani.

Részletek

Helyszín:
Baltazár Színház / Baltazár Ház
1031 Budapest, Zsófia utca 7.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top