+ Film

Angelina Jolie: Régi álmom volt, hogy egyesíthessem két legnagyobb szenvedélyemet, a mozit és az operát

Angelina Jolie

Angelina Jolie jelmezeit Callas eredeti ruhái alapján készítették el. A produkció a PETA állatvédő szervezettel is felvette a kapcsolatot.

Angelina Jolie alakítja a legendás énekest Pablo Larraín Maria Callasról szóló filmjében, amelyet egyebek mellett Budapesten forgat a chilei rendező.

A Maria című filmben a világ leghíresebb operadívája a hetvenes években Párizsban tekint vissza nyüzsgő, csodálatos és tragikus életére. A már javában zajló forgatás, amelynek helyszínei között szerepel a francia főváros mellett Görögország, Budapest és Milánó is, nyolc hétig tart – számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál hétfőn.

A forgatókönyvet, amely még a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja előtt elkészült, Steven Knight írta. A producerek között van Juan de Dios Larraín, Jonas Dornbach és Lorenzo Mieli is.

Jolie jelmezeit Callas eredeti ruhái alapján készítették el. A produkció a PETA állatvédő szervezettel is felvette a kapcsolatot, mivel Jolie értékes eredeti szőrméket is visel majd a filmben Massimo Cantini divattervező archív kollekciójából. A színésznő az állatvédőszervezettel való megállapodás értelmében új keletű szőrmét nem ölt magára a produkcióban.

A címszerepben látható Jolie mellett Pierfrancesco Favino, Alba Rohrwacher, Haluk Bilginer, Kodi Smit-McPhee és Valeria Golino is szerepel majd a filmben.

Larraín tavaly jelentette be, hogy Callasról fog forgatni. „Régi álmom volt, hogy egyesíthessem két legnagyobb és személyes szenvedélyemet, a mozit és az operát” – nyilatkozta akkor a független produkcióban készülő filmről.

Angelina Jolie pedig hangsúlyozta, hogy nagyon komolyan veszi a szerepét, mert felelősséget érez a világhírű szoprán örökségének megőrzéséért, és mindent megtesz, hogy megbirkózzon a feladattal.

A görög származású Maria Callasról (1927-1977) 2002-ben Franco Zeffirelli rendezett filmet Fanny Ardant-nal a főszerepben Mindörökké Callas címmel.

A legfrissebb filmes hírek

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top