+ Film

Klasszikus filmmaraton indul kedden – találkozás a filmtörténet kutatóival

Filmmaraton

Afilmmaratonon találkozni lehet mások mellett Sándor Pállal, Gazdag Gyulával, Gárdos Péterrel, Thierno Souleymane Dialloval és Pierre Földessel is

Idén csaknem ötven frissen restaurált magyar alkotással, élőzenés némafilmekkel, Latabár-filmekkel, a leghíresebb magyar filmrendezőnők bemutatkozó rövidfilmjeivel, valamint filmes tematikájú sétákkal is várják a közönséget a Budapesti Klasszikus Film Maraton szervezői.

A csaknem ötven magyar és ötven külföldi restaurált klasszikust bemutató fesztiválon a Jézus Krisztus Szupersztárt, az Ed Woodot, a Régi idők fociját és a Grease-t is ingyenesen lehet majd megnézni a Bazilika előtt felállított óriásvásznon, a fesztivál további vetítéseire pedig kedvezményes, ötszáz forintos áron válthatók jegyek a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben.

A helyszínek listája idén a Budapest Music Centerrel bővült, ahol a némafilmek vetítését olyan kortárs magyar dzsesszzenészek előadása kíséri, mint Harcsa Veronika, Lukács Miklós, Dés László vagy Gőz László.

A program egyik különlegessége, hogy Korda Sándor látványos produkciói, valamint az Oscar-díjas Pressburger Imre (Emeric Pressburger) alkotásai is láthatók lesznek, akinek unokái, a BAFTA-díjas Andrew Macdonald producer és Kevin Macdonald Oscar-díjas rendező személyesen is részt vesz saját filmjeik, a Trainspotting, vagy Az utolsó skót király vetítésein.

A rendezvényen találkozni lehet mások mellett Sándor Pállal, Gazdag Gyulával, Gárdos Péterrel, Thierno Souleymane Dialloval és Pierre Földessel is, akik a filmtörténet kutatóiként avatják be a közönséget a forgatások kulisszatitkaiba.

A Budapesti Klasszikus Film Maratont a Koltai Lajos által fényképezett Maléna című film nyitja meg kedden este az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Részletek ITT.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

To Top