+ Képzőművészet

Az Uffizi Képtár zseniális önarcképgyűjteményt nyitott 12 teremben

uffizi képtár

Helyet kaptak Andrea del Sarto, Luca Giordano, valamint Rubens és Rembrandt munkái is az Uffizi Képtár különtermeiben.

Tizenkét új, kizárólag önarcképeknek szentelt termet nyitott meg hétfőn a látogatók előtt a firenzei Uffizi Képtár: a helyiségekben összesen 225, a 15. századtól napjainkig készített festmény, szobor, installáció és grafika kapott helyet.

A múzeum önarckép-gyűjteményének magját Leopold de Medici bíboros 17 században összeállított kollekciója képezi, mára pedig már több mint 2500 önarcképet mondhat a magáénak.

Az alkotások az első szinten, kronológiai sorrendben láthatók, kezdve Taddeo Gandi, Gaddo és Agnolo 15. században készült festményeivel, az utolsó alkotások között pedig Antony Gromley öntött vasból készült szobra, valamint Michelangelo Pistoletto tükörfelületre készített önarcképe és Ai Weiwei műanyagtéglák felhasználásával készített munkája található.

Helyet kaptak emellett Andrea del Sarto, Luca Giordano, valamint Rubens és Rembrandt munkái is.

Több, mostantól megtekinthető munkát korábban restauráltak, néhány tárgyat pedig egymással felváltva, rotációs módban fognak kiállítani, hogy a lehető legszélesebben megmutathassák a gyűjtemény nagyságát – jelentette be közleményben a múzeum vezetősége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top