+ Természet

Medvetámadás áldozata lett egy fiatal kocogó

medvetámadás

Olaszországban 120-200 közötti a medve él. A mostani volt az első ismert halálos kimenetelű medvetámadás…

Medvetámadás áldozata lett egy erdei úton kocogó fiatal Északkelet-Olaszországban – közölték a helyi hatóságok.

A 26 éves Andrea Papi a faluja, Caldes közelében futott egy hegyi ösvényen Trentino tartományban, amikor szembetalálkozott a medvével.

A mentők, akiket a család riasztott, miután a fiatalember nem tért vissza, csütörtökre virradóra megtalálták a holttestét egy vízmosásban. Mély sérülések voltak a nyakán, a karján és hasán, amelyek közül többet a medve okozott. A pénteki boncolás eredménye is megerősítette, hogy a fiatalember a medve okozta sérülésekbe halt bele.

A hatóságok DNS-vizsgálat segítségével várhatóan a következő napokban azonosítják a vadállatot. A helyi hatóságok a történtek miatt sürgősségi akcióba kezdtek, hogy kilőjék a medvét, amint sikerül azonosítani – közölte Trentino autonóm tartomány elnöke, Maurizio Fugatti sajtótájékoztatóján.

Márciusban már megtámadott egy embert egy medve a mostani támadás helyszínétől nem messze, aminek nyomában megindult a vita a térségben élő számos medve jelentette veszélyről.

A Life Ursus program eredményeképpen, amellyel 1996 és 2004 kötött újból medvéket telepítettek a tartományba, 2021-ben 69 egyedet számláltak össze. Maurizio Fugatti szerint mostanra a számuk a tervezett ötven helyett a százat is elérheti.

Olaszországban 120-200 közötti a medve él, a többségük Trentinónan és a közép-olaszországi Abruzzóban. A mostani volt az első ismert halálos kimenetelű medvetámadás.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top