+ Színház

Az Ördög szerepében Mácsai Pál

Mácsai Pál

A katona története című összművészeti előadásban az Ördög szerepében Mácsai Pál színművészt láthatja a közönség.

Igor Sztravinszkij A katona története című kamaraoperája bemutatójára készül a Budapest Sound Collective, Dubóczky Gergely karmester vezényletével; a Mácsai Pál szereplésével látható produkció premierjét április 14-én tartják a Trafó – Kortárs Művészetek Házában.

A darab az orosz folklór egyik gyöngyszemének modern feldolgozása: groteszk mese prózában, zenével, tánccal és bábokkal.

A produkció létrejöttének előzménye az 2019-es Örkény Kert volt, amelyre Mácsai Pál meghívta a Budapest Sound Collective zenekart, ahol A katona történetét narrációval adták elő – idézik fel a közleményben.

A nagy siker hatására Mácsai Pál felvetette a mű színpadra állításának ötletét, amelynek megvalósulására, azaz a bemutatóra április 14-én 20 órakor, a következő előadásra pedig április 15-én, 17 órakor kerül sor a Trafóban.

A Budapest Sound Collective egy progresszív projektek megvalósítására létrejött kamaraszimfonikus zenekar. A hagyományos hangversenyek előadása mellett az együttesre jellemző a kísérletezés és az új koncertformák keresése, összeművészeti alkotások létrehozása. Az együttes alapítója és művészeti vezetője Dubóczky Gergely karmester.

A katona története című összművészeti előadásban az Ördög szerepében Mácsai Pált láthatja a közönség, a Katonát Bartha Bendegúz alakítja, a mesélők Hevesi László, Hrisztov Toma, Lestyán Attila, L Nagy Attila színművészek. A mesélők és a bábok mellett a zenészek is szereplőkké válnak a színpadon.

Az eredeti szöveget az új koncepciónak megfelelően Hársing Lilla újította meg, amelyhez a rendező, Gardenö Klaudia animációt, látványelemeket, fénytechnikát és táncos koreográfiát is alkalmaz, Widder Kristóf koreográfus elképzelései alapján – olvasható a közleményben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top