+ Fotó

Hat, személyesen megélt női tapasztalat

női tapasztalat

Szabadság, egyenlőség, testvériség, érzékiség – A női tapasztalat perspektívái címmel nyílik kiállítás a Capa Központban.

Csáky Marianne: The Other Planet nr 8 - (Menekülő), 2022

Szabadság, egyenlőség, testvériség, érzékiség – A női tapasztalat perspektívái címmel nyílik kiállítás a Capa Központban.

A február 9-től március 26-ig megtekinthető tárlat olyan képeket, fotósorozatokat mutat be, amelyek a fényképezést a női emancipáció, valamint a művészi önmegvalósítás és az egymással való szolidaritás egyik lehetőségeként láttatják – közölték a szervezők kedden.

„A Capa Központban kiállított műveket a legfontosabb nemzetközi fotográfiai vásárokon jelen lévő magyar galériákkal együttműködésben válogattuk össze. Olyan művészek munkásságába adunk betekintést, akik céltudatosan vállalnak aktív szerepet abban, hogy új perspektívák nyíljanak a személyesen megélt női tapasztalatokra”

– idézte Mucsi Emese kurátort a közlemény.

Az alkotásokat, projekteket, műegyütteseket személyes kommentár kíséri, amelyben az alkotók saját szavaikkal reflektálnak az identitásukat, magánéleti és közéleti szerepeiket és átalakulásaikat vizsgáló fényképeikre, fotóalapú munkáikra, fotográfusi gyakorlatukra.

A kiállítás ezáltal úgy működik, mint egy képekből és a hozzájuk kapcsolódó magyarázatokból álló antológia, amelyben a női tapasztalatot körüljáró művek és a szubjektív értelmezések párhuzamosan olvashatók.

A kiállító alkotók: Aczél Márta, Csáky Marianne, Drozdik Orshi, Gáldi Vinkó Andi, Ladik Katalin, Standovár Júlia.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top