+ Zene

Elkészült a Virtuózok V4+ versenyzőinek névsora

Virtuózok V4+

A Virtuózok V4+ válogató adásában minden résztvevő országból megszületett a döntés, hogy kik a továbbjutók.

Megszületett a Virtuózok V4+ idei évadának versenyzői névsora, Magyarországról Dávid Roland Mózes (zongora), Somogyi Levente (szaxofon), Bogáthy Benedek (marimba), valamint Liu Yinuo Szofi (zongora) került a válogatóba a zsűri döntése értelmében – közölték a műsor szervezői.

Az első magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató új évadában a múlt heti best of adás után a Miklósa Erika, Balázs János, Batta András, Bogányi Gergely, Káel Norbert és Keller András alkotta zsűri döntése alapján kiderült, hogy a válogatóba került negyven tehetség közül ki az a négy magyar, akik a nemzetközi színtéren is megmérettethetik magukat, valamint a lengyel, cseh, szlovák és szlovén mezőny is kirajzolódott – olvasható a közleményben.

A Virtuózokban az új indulók között olyan tehetségek is feltűntek, akik már ismerősek lehettek a nézőknek, hiszen a korábbi évadokban is megmutatták magukat.

A határokon átívelő nemzetközi produkció is képernyőre került három ország három korábbi zsűritagjával, valamint magyar, cseh és szerb ifjú virtuózokkal. Alicja Wegorzewska lengyel operaénekesnő, Petar Culic horvát gitárművész, Peter Valentovic szlovák zongoraművész-karmester, Martin Sulc cseh harmonikaművész, Kristina Vasic szerb szaxofonos, valamint a Schwartz Zoltán, Sándor Zoltán, Sárközi Ádám, Bánkövi Bence alkotta magyar vonósnégyes egy legendás spanyol operát keltett életre a Visegrádi V4+ színpadán a táncos múltú műsorvezető, Ida Nowakowska közreműködésével.

A Virtuózok V4+ válogató adásában minden résztvevő országból – Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Szlovénia – megszületett a döntés, hogy kik a továbbjutók, azaz kialakult a TOP20-as mezőny. Négy tehetség – Schmalzl Ella, Csőke Klára, Gyarmati Lili és Sárközi Ádám – bár nem került be a műsorba, de különdíjat kapott, mert a zsűri kimagaslónak értékelte a teljesítményüket. Emellett pedig a hagyományokhoz hűen a Kis Virtuózok Alapítvány nevében Plácido Domingo Jr. és Peller Mariann átadta a legjobb zenetanároknak járó díjat Eckhardt Gábornak és Berle Sanford Rosenbergnek.

A következő hetekben három nemzetközi adással jelentkezik a komolyzenei tehetségkutató; öt ország hét tévécsatornáján mintegy 70 millió ember ismerheti meg hazánk és a régió zenei hagyományait. Idén első ízben a klasszikus zene képviselői mellett a nemzetközi zeneipar emblematikus szereplői is helyet foglalnak a nemzetközi zsűriben: Hauser (Stjepan Hauser), Harvey Goldsmith, Pablo Sainz Villegas, Steven Mercurio, valamint a döntőben Plácido Domingo – írják.

Csehországból Katerina Svecová (hegedű), Roman Cervinka (hegedű), Ondrej Toman (klarinét), Richard Kollert (hegedű; Szlovákiából pedig Nina Bockajová (hegedű), Mário Gecasek (harmonika), Klára Valentovicová (furulya), valamint Kamil Kulich (zongora) került a válogatóba.

Lengyelországból Malgorzata Cieszko (oboa), Pawel Libront (klarinét), Maciej Kasperek (fuvola) és Józef Wajdzik (harmonika); Szlovéniából pedig Julija Cante (zongora), Patricija Avsic (hegedű), Evelin Greblo (hárfa), valamint Maksim Gal Sehic (szaxofon) versenyezhet tovább a komolyzenei tehetségkutató új évadában.

A Virtuózok V4+ péntekenként 20 óra perctől látható a Duna csatornán.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top