+ Film

Sam Mendes megtisztelő kitüntetésben részesül

007-es Sam Mendes

Az EnergaCamerimage Nemzetközi Fesztivál megnyitóján, versenyprogramként Sam Mendes A fény birodalma című alkotását vetítik.

Sam Mendes Oscar-díjas rendezőt Krzysztof Kieslowski-díjjal tüntetik ki novemberben a 30. Camerimage operatőrfesztiválon.

A lengyelországi Torunban november 12. és 19. között rendezik meg az EnergaCamerimage Nemzetközi Fesztivált, amelynek megnyitóján Sam Mendes A fény birodalma című alkotását vetítik. A produkció a fesztivál versenyprogramjában is szerepel.

Mendes filmje az 1980-as években egy angol tengerparti városban játszódik, s a történet a mozi csodája előtt tiszteleg. A film főszerepeiben Olivia Colman, Colin Firth és Michael Ward látható. A dráma operatőre Roger Deakins volt, akivel Mendes a Skyfall és az 1917 című filmjeit is készítette.

A rendező az Amerikai szépség című filmjéért kapta meg az Oscar-díjat, de számos más alkotásával is sikert aratott, köztük A kárhozat útja, A szabadság útjai vagy a Spectre – A Fantom visszatér című filmjével. Az amerikai filmakadémia díja mellett több Bafta- és Golden Globe-díjat is elnyert.

Mendes színházi rendezőként is dolgozik, mások mellett a londoni Nemzeti Színházban, az Old Vicben, a West Enden és a New York-i Broadwayn is játsszák az általa színpadra állított darabokat. Rendezéseit Tony-díjjal és Laurence Olivier-díjjal ismerték el.

Mendes a variety.com keddi cikke szerint részt vesz filmje vetítésén, valamint az azt követő közönségtalálkozón, és személyesen veszti át a díjat a fesztiválon.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top