+ Zene

Letartóztatták, mert a brit himnuszt játszotta

brit

Letartóztattak a hatóságok egy zenészt, aki II. Erzsébet temetése napján eljátszotta a brit himnuszt Hongkongban.

Letartóztattak a hatóságok egy zenészt, aki II. Erzsébet temetése napján eljátszotta a brit himnuszt Hongkongban – jelentette szerdán a The Guardian című brit napilap.

Oliver Ma zenészt hétfő este vették őrizetbe a hongkongi brit konzulátus épületénél, ahol több százan gyűltek össze, hogy virágokkal és gyertyagyújtással róják le tiszteletüket az elhunyt királynő emléke előtt.

Az eseményen – amelyről több videófelvétel is felkerült a közösségi média oldalaira – Ma tangóharmonikán eljátszotta a brit himnuszt, valamint a Hongkong korábbi, nem hivatalos „himnuszának” számító Dicsőség Hongkongnak című dalt, amely a 2019-es és 2020-as ellenzéki tüntetéseken is nagy népszerűségnek örvendett.

Az őrizetbe vétel hírét a hatóságok kedden megerősítették, hozzátéve, hogy a zenészt „lázítás és bujtogatás” miatt letartóztatták.

Mát 2020 óta összesen háromszor vették őrizetbe, ugyanis az ellenzéki tüntetéseken a Dicsőség Hongkongnak angol változatát játszotta.

II. Erzsébet halála óta több mint 13 ezren írták alá a brit konzulátus részvétnyilvánító könyvét Hongkongban – teszi hozzá a lap.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top