+ Színház

Névadójának szenteli az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház

A színház évadnyitó előadását szeptember 19-re, Tamási Áron születésnapjára időzítik, aki 125 éve született.

kép forrása: wikipédia

Névadójának szenteli az új évadot a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, amely a 125 évvel ezelőtt született erdélyi íróról elnevezett Tamási-évadot hirdetett – közölte az erdélyi teátrum. Az évadnyitó előadás a színház névadójának Hullámzó vőlegény című művéből készül, amelynek bemutatóját szeptember 19-re, Tamási Áron születésnapjára időzítik. A produkciót Albu István állítja színpadra.

Az évad során több, Tamásihoz kapcsolódó eseményt szerveznek a színházban, a város főtéren, valamint az intézmény közösségi oldalain. November folyamán két bemutatót tervez a társulat, Ivan Viripajev Oxigén című darabját Pálffy Tibor rendezésében láthatja a közönség, majd Shakespeare Sok hűhó semmiért című vígjátékát Kiliti Krisztián rendezi. Szilveszterkor Eugene Labiche A Lourcine utcai gyilkosság című komédiáját Barabás Árpád állítja színpadra. Emellett színre viszik Pintér Béla Gyévuska című darabját Hegymegi Máté rendezésében.

A tervek szerint április végén Radu Afrim állítja színpadra az évad utolsó bemutatóját, amelynek címét egyelőre nem közölték. A teátrum május második felében tervezi megrendezni a Reflex Nemzetközi Színházi Fesztivált. Az új évadban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata két előadással vendégszerepel Sepsiszentgyörgyön, így a közönség Friedrich Dürenmatt A nagy Romulus című darabját láthatja Bocsárdi László rendezésében, valamint Szőcs Géza Raszputyin című művét Sardar Tagirovsky rendezésében.

A szintén sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház társulatának három bemutatója lesz. Az elsőt Simona Deaconescu fiatal bukaresti koreográfus, a Tangaj Collective vezetője rendezi, a bemutatót decemberre tervezik. A második új előadást Barta Dóra, a Kecskeméti City Balett vezetője viszi színre, és várhatóan februárban mutatják be. Az évad harmadik új mozgásszínházi előadása egy újabb tűzzsonglőr előadás lesz, amelyet a társulat művészei közösen készítenek 2023 júniusára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top