+ Színház

A Zenthe Ferenc Színház 10 bemutatót tart

Zenthe Ferenc Színház

Tíz bemutatót, ötven előadást és 11 bérletet kínál az új évadban a Zenthe Ferenc Színház – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen.

Tíz bemutatót, ötven előadást és 11 bérletet kínál az új évadban a Zenthe Ferenc Színház – hangzott el az évadnyitó társulati ülésen hétfőn Salgótarjánban.

A nagyszínpadon négy bemutató lesz, három premiert a kamaraszínpadon mutatnak be, három darabot adnak elő a Felolvasószínházban és hat szóló előadás is műsoron lesz a szeptember 21-én induló évadban.
Simon Lajos, a színház igazgatója elmondta: más színházakkal ellentétben a Zenthe Ferenc Színház nem állt le, 42 előadást játszik a a nyáron, és – idén másodszor – háromhetes rendezvénysorozatot is szerveztek Zenthe Nyár címmel.

Kilenc előadással szerepelnek a Déryné Programban, a Lázár Ervin Programban 3100 gyereknek mutatták be az Ágacska című mesejátékot.

Beszámolt arról is, hogy a X. Magyar Teátrum Nyári Fesztiválon Ágoston Péter Szarvas város díját nyerte el Az ördögben nyújtott alakításáért, Vándor Éva, a Zenthe Színház tagja pedig örökös tagja lett a Halhatatlanok Társulatának.

Az előző évadban Pásztón és Szécsényben is új értékesítési pontot nyitottak, és a nehéz időszakban is valósultak meg fejlesztések, Salgótarján 12 millió forintos támogatásával új raktárcsarnoka van a színháznak, az Emberi Erőforrások Minisztériumának 25 millió forintos támogatásából pedig a KultPont kávézó és új színjátszóhelyként a kamaraterem készült el – ismertette az igazgató.

Simon Lajos szólt arról is, hogy szigorú gazdálkodást folytat a színház, mert a járvány okozta, görgetett problémákat még tetézi az infláció és az energiaárak növekedése is. A járvány miatt 252 előadás maradt el, nettó 260 millió forint jegyárbevétel esett ki, de a 24 fős társulatban nem váltak meg senkitől.
A gazdálkodásról a következő hetekben egyeztetnek az önkormányzattal – tette hozzá.

Van kihívás, de a 2022/23-as évadot sikerült méltó színvonalon összeállítani – fogalmazott Simon Lajos.
Sándor Zoltán művészeti vezető, Susán Ferenc produkciós igazgató és Orosz Dániel értékesítési menedzser az eseményen arról tájékoztattak, hogy a 2021/22-es évadban 105 vendégjátékot adtak, 35 ezer kilométert tettek meg, szerepeltek például Siófokon, Nagykanizsán, Budapesten, Cegléden, Lendván, Dunaszerdahelyen, vagy Temesváron is.

Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere azt emelte ki, hogy a színház erősíti a megyeszékhely jó hírnevét. Hozzátette: az év végén lejár az állam és az önkormányzat közötti, első közös működtetési megállapodás, a következő hónapokban ennek megújításán dolgoznak.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top