+ Életmód

Milyen jógaszőnyeget érdemes választani?

jóga

Ha még csak kezdő jógázó vagy és nem is vagy biztos benne, hogy ez a Te mozgásformád lesz, akkor semmiképp se vegyél drága jógaszőnyeget.

A jógázás az egyik legjobb mozgásforma, ha növelni szeretnénk az állóképességünket és erősítenénk az izmainkat. Sőt, a rendszeres jóga nemcsak testileg, hanem lelkileg, szellemileg is pozitívan hat ránk. Oldja a stresszt, lecsendesíti az elménket, ugyanakkor nemcsak nyugtat, hanem feltölt és kikapcsol.

Ha ki szeretnéd próbálni ezt a különleges mozgást, akkor az első feladat a minden szempontból megfelelő jógaszőnyeg kiválasztása. Enélkül ugyanis nem fogod tudni stabilan kitartani az ászanákat, mert például elcsúszol a szőnyegen vagy egyéb kellemetlenség merül fel.

Ebben az írásunkban elmondjuk, hogy miként tudod kiválasztani a Számodra legmegfelelőbb jógaszőnyeget. Megtudhatod, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, aztán pedig arról is lesz szó, hogy mennyi pénzt érdemes rászánnod a vásárlásra.

Szempontok a jógaszőnyeg választáshoz 

Először is nagyon fontos, hogy a jógamatrac megfelelő szélességű és hosszúságú legyen. Vannak ugyanis olyan jógapózok, amikhez széles terpeszben kell állni vagy egyéb olyan mozdulatot kell végrehajtani, amihez fontos, hogy legyen elég helyünk. A szőnyeg anyaga, vastagsága sem mindegy, ugyanis az sem jó, ha túl puha és az sem, ha túl kemény. Ha túl puha, akkor nehéz az egyensúlyozás és a pózok megtartása. Ha pedig túl kemény, akkor egy idő után kényelmetlenné válik rajta ülni, állni vagy feküdni. Ugyanakkor mindenképp olyat érdemes választani, amire nem izzadunk rá és ami nem csúszik. Vannak kifejezetten csúszásmentes felülettel ellátott változatok is, amik remek választásnak bizonyulnak. A szállítóhatóság tekintetében a súlyra is oda kell figyelni és az sem árt, ha könnyen lehet tisztítani.

Mennyi érdemes költeni rá? 

Ha még csak kezdő jógázó vagy és nem is vagy biztos benne, hogy ez a Te mozgásformád lesz, akkor semmiképp se vegyél drága jógaszőnyeget. Ha viszont már egy ideje rendszeresen jársz vagy az első jóga órád után egyenesen beleszerettél, akkor megéri pénzt áldozni egy profi szőnyegre. Az ugyanis nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egyre jobb és jobb legyél.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top