+ Film

Fekete Ernő Sárga esernyő díjat nyert Törökországban

Fekete Ernő

Fekete Ernő az Így vagy tökéletes című romantikus komédiában nyújtott játékáért elnyerte a legjobb férfialakításért járó Yellow Umbrella díjat

Fekete Ernő az Így vagy tökéletes című romantikus komédiában nyújtott játékáért elnyerte a legjobb férfialakításért járó Yellow Umbrella díjat a Balkán Panoráma Filmfesztiválon a törökországi Izmirben – írta a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán.

A május végén tartott Balkán Panoráma Filmfesztiválon idén Magyarország díszvendégként vett részt és számos, a tavalyi évben bemutatott, nagy sikerű alkotással szerepelt a programban.

Az Így vagy tökéletes a reklámügynökségek, könyvkiadók és a közösségi média felszínes világában játszódó romantikus vígjáték, amelyben Fekete Ernő egy szépírással próbálkozó, kiégett reklámszakembert alakít. A zsémbes férfi egy általa megvetett, ezoterikus sikerkönyvszerzővel keveredik romantikus kalandokba, hogy beindítsa saját írói karrierjét, ám, ahogy az lenni szokott, semmi sem úgy alakul, ahogy eltervezte.

Az Így vagy tökéletes című filmért a tavalyi Magyar Mozgógép Fesztiválon Varsics Péter elnyerte a legjobb elsőfilmes rendezőnek járó díjat. A rendező korábban elmondta, hogy olyan színészeket kerestek a címszerepekre, akiket a magyar közönség még nem látott együtt a filmvásznon, Fekete Ernő pedig szinte a kezdetektől a legesélyesebbek között volt.

A budapesti Katona József Színház művésze több hazai filmprodukcióban szerepelt, illetve az ő hangján szólal meg számos népszerű külföldi sztár is magyarul. Az Így vagy tökéletes című filmben Fekete Ernő partnere Béres Márta, illetve feltűnik Trokán Nóra, Ónodi Eszter, Thuróczy Szabolcs, Lengyel Tamás és Hegedűs D. Géza is.

A Szupermodern Stúdió gyártásában készült Így vagy tökéletest az NFI támogatásával 2019-ben forgatták, de a járvány miatt csak 2021 nyarán mutathatták be, producere Lajos Tamás és Köves Ábel volt.

Az alkotás elérhető a Filmión.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top