+ PR-cikk

Érdemes infrás hőmérőt, lázmérőt használni?

lázmérő

Ebben a cikkben megnézzük, hogy érdemes-e infrás hőmérőt, lázmérőt használni. Az utóbbi években talán nem is volt olyan ember, aki ne találkozott volna legalább egyszer ezekkel az eszközökkel. Ha pedig ennyien használják, akkor csak érdemes őket használni, nem igaz? Lássuk!

Mi is az az infrás hőmérő, lázmérő?

Az infrás hőmérővel gyakorlatilag már mindenki találkozott. Ha máskor nem, hát az elmúlt pár évben, mióta a koronavírus-járvány világméretűvé vált, biztosan. Ezt a kiváló eszközt használták ugyanis számos helyen (pl. ellenőrzési pontokon, intézmények bejáratánál, stb.) arra, hogy megállapítsák, mekkora a testhőmérséklete a belépni kívánó személynek. Volt olyan időszak is, amikor pl. minden iskolában és kórházban mindenkit ellenőriztek egy ilyen készülékkel.

Több típus közül is választhatunk, elég megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. infrás hőmérő kínálatát.

Mikor érdemes használni ezeket a készülékeket?

Alapvetően arra lettek megalkotva, hogy a normál tartományon túli testhőmérséklet mérését lehetővé tegyék extrém gyorsan és pontosan. Így kiválóan alkalmasak arra, hogy gyorsan eldönthessük valakiről, hogy van-e láza, vagy sincs.

Ez pedig nagyon jól jön akkor, ha olyan vírushelyzetben találjuk magunkat, mint az elmúlt években, a Covid-19-nek köszönhetően. A magas fertőzésveszély és a betegség bizonytalan kimenetelű lefolyása miatt érdemes napjainkban is használni ezeket a hőmérőket. Gyorsan és érintés nélkül meg lehet velük állapítani a koronavírus ezen jellemző tünetét.

Ugyanakkor más esetekben is kiválóan használható. Az olyan munkahelyeken például, ahol kifejezetten fontos, hogy valaki egészségesen dolgozzon. Ez lehet azért is, mert például gyerekekkel foglalkozik, vagy azért is, mert élelmiszer-előállítással foglalkozó cégről van szó.

De mindettől függetlenül is dönthet úgy bármelyik cégvezető, hogy holnaptól bevezeti ezt a szűrést a cégnél, a többi munkavállaló egészségének megóvása érdekében. Ezzel akár a vállalat teljes profitját is növelhetik hosszú távon, mivel csökkenhet a betegszabadságok száma.

De akinek van gyereke, az tudja, hogy betegen mennyire nyűgösek tudnak lenni, és mennyire nem szeretnének még csak lázat sem mérni. Ilyenkor megváltás egy ilyen eszköz otthon is!

Alternatív felhasználási módok

Ezek a készülékek a testhőmérséklet mérésekor a legpontosabbak, ami kb. +/-0,2°C pontosságot jelent. De nemcsak erre alkalmasak, hanem tárgyak hőmérsékletének mérésére is. Ez esetben is kifejezetten jól működnek, ami +/-0,3°C pontosságot jelent.

Akár az élelmiszeriparban is jó szolgálatot tesz egy ilyen infrás hőmérő. A biztonságos tárolás és szállítás biztosítása érdekében hasznos mérések végezhetőek vele.

De az építőiparban, például a fűtési rendszerek, hőszigetelések kapcsán is nagyon hasznos, ha azonnal látjuk, hol szökik a hő, hol nem elég meleg egy cső, melyik nyílászáró nem szigetel megfelelően, stb.

Mint látható, számos felhasználási módja van az infra hőmérőnek. Bármiért is rendeljük meg, az biztos, hogy jó hasznát fogjuk venni.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top