+ Média

A Tilos Rádió lehúzhatja a redőnyt

Tilos Rádió

A médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal hibázott.

A médiatanács nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti vételkörzetű, közösségi jellegű médiaszolgáltatási jogosultságát, mivel ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt – tudatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága csütörtökön.

A médiatanács megállapította, hogy a Tilos Rádió médiaszolgáltatója 2015-ben kezdődő jogosultságának ideje alatt négy alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek.

Emellett a jogosultság időtartama alatt további négy esetben ismételt jogsértést is megállapított a médiaszolgáltatóval szemben a médiatanács, két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettségre, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírások megszegése miatt.

A médiatanács célja, hogy a médiaszolgáltatási lehetőség folyamatos hasznosításának érdekében minél előbb meghirdesse a frekvencia használatára irányuló pályázatot.

A médiatanács a televízióknál a 2021 második fél évében történt adatszolgáltatások teljesülését is vizsgálta: négy csatorna szolgáltatója nem tett eleget a törvényi feladatának – írták. A testület néhány tízezertől egészen több mint 800 ezer forintig szabott ki bírságokat.

A lekérhető szolgáltatások adatszolgáltatási kötelezettségének teljesülését is ellenőrizte a testület: a 2021-es időszakra vonatkozó vizsgálat eredményeként 65 ezer forintos bírságot rótt ki a Filmio szolgáltatójára.

A testület eljárást indít a Rádió 1 szolgáltatója ellen, mivel felmerült annak a lehetősége, hogy a Balázsék című műsorszám egy decemberi adását – a védett korosztály személyiségfejlődését kedvezőtlen irányba befolyásoló beszélgetésrészletekre tekintettel – nem megfelelő korhatár-besorolással, és nem az annak megfelelő idősávban adhatta le. A 16-os életkori besorolás helyett 12 éven aluliaknak nem ajánlottként tették közzé, és az este 21 és hajnali 5 óra közötti időszak helyett reggel 6 órától sugározták az érintett műsorszámot – fejtették ki.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is – a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

 1. l3fl3f szerint:

  Ezt a Médiatanácsot ki kellene rúgni.
  Az Én adómból brutális jövedelmeket kapnak és nem csinálnak semmit csak kiszolgálják a hatalmat.
  Pedofil, „nem hetero”, besúgó, volt KISZ titkár, stb. szerepelhet minden csatornán, az nem gond.
  Maguk mit csinálnak a Médiatanácsban az én, mi adónkból?????????

  Végre volt egy jó kis rádió ami megmozgathatta volna a fiatalokat.
  Jó kis műsorokkal, zenékkel, beszélgetésekkel.
  Szerettem Őket…

  l3fl3f – most épp 51 éves.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top