+ PR-cikk

Így készülj fel egy állásinterjúra 7 lépésben

állásinterjú

Egy állásinterjúra való felkészülés lehet nagyon stresszes, de akár magától értetődő is. Minél több ilyen eseményen vesz részt az ember, annál rutinosabb lesz. De érdemes már az első alkalommal is felkészülten érkezni. Ebben próbálunk most segíteni neked. Ha az általunk írt 7 tippet betartod, akkor elmondhatod magadról, hogy te mindent megtettél azért, hogy sikerüljön. Vágjunk is bele!

1. Tudj meg mindent a cégről

Először is keresel egy kiváló állást a DreamJo.bs oldalán. Ha ez megvan, akkor érdemes megnézned a céget is, melyről külön oldalon találsz információkat. Ezért is jó, ha ott keresel, mert nem csak az adott pozícióról, de a cégről is sok hasznos infót megtudhatsz.

De nyugodtan használd a Google-t is a kereséshez, az utánajáráshoz. Nézd meg a honlapjukat, a múltjukat, a terveiket, a folyamatban lévő fejlesztéseiket, stb. Mindenképp kerülj képbe a termékeikkel vagy szolgáltatásaikkal.

2. Mik az erősségeid? Készülj róluk az állásinterjúra!

Ez a kérdés 100%, hogy elő fog jönni egy interjún, így nem nehéz belátni, hogy erre érdemes készülni. Gondold ezt végig, otthon van rá időd. Szedd össze, hogy mit érdemes kiemelni a személyes tulajdonságaidból, a személyiségedből, és persze az eddigi tapasztalataidból. Ha ezek között vannak olyanok, melyek az álláshirdetésben is szerepeltek, akkor ezeket külön emeld ki és vedd őket előre.

3. A számok fontosak!

Ha az eddigi tapasztalataidra és sikereidre kérdeznek rá, akkor ne érjen váratlanul. Nagyon jó, ha erre is készülsz, de még jobb, ha számokkal is tudsz szolgálni! Ez tényszerűvé teszi a mondandódat. Ha olyan pozícióra pályázol, ahol sokszor kerülsz majd számok közelébe, akkor kifejezetten fontos része lesz ez a felkészülésednek.

4. Kompetenciaalapú kérdés? Készülj példákkal!

Számíthatsz kompetenciaalapú interjúkérdésekre is. Ilyen lehet például az, hogy mondj olyan esetet, amikor konfliktushelyzetet kellett megoldanod. Erre egy valódi esetet kell tudnod mondani, ami veled történt meg. Ezt kell röviden ismertetni. Figyelj arra, hogy ne azt mondd, hogy a jövőben ezt hogyan oldanád meg.

5. Legyenek ötleteid és javaslataid!

Gondold végig még otthon, hogy milyen javaslataid lennének a cég számára. Miket tennél másképp, mit vezetnél be, mire koncentrálnál inkább, hogy jobb számokat produkáljon a vállalat.

6. Készülj te is kérdésekkel

“Van-e Önnek bármi kérdése felénk?” Ez is sokszor elhangzik egy állásinterjún, és a legtöbb esetben az a válasz, hogy nincs. De ez nem jó! Kérdezz a működésről, a szervezeti felépítésről, vagy hogy milyen számukra az ideális munkatárs. Mindenképp többel is készülj, ezáltal azt mutatod, hogy téged komolyan érdekel az adott állás.

7. A fizetési igény

Szintén egy kötelező elemről van szó, ami megkerülhetetlen. Ezt is nagyon át kell gondolnod otthon a felkészülésed során. Nem ott kell kitalálnod, ne ott kezdj el agyalni azon, hogy mennyi is lenne jó. Semmiképp se kérdezz vissza, hogy ők mennyire gondoltak. Határozz meg előre egy összeget, vagy egy szűk jövedelemsávot, és közöld azt. Legyél határozott!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top