+ Irodalom

100 szóban Budapest – a Telezöld történet nyert

100 szóban Budapest

A 100 szóban Budapest pályázat a Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand közös projektje.

Fazekas Viktor Telezöld című története (a cikk végén – a szerk.) nyert a 100 szóban Budapest idei pályázatán. A legjobb huszonhárom történethez illusztrációk is készültek, melyekből óriásplakát-kiállítás nyílik a Városháza udvarán csütörtökön – tájékoztattak a szervezők hétfőn.

Nyolcadik éve gyűjti össze a személyes, mégis hétköznapi sztorikat a 100 szóban Budapest történetíró pályázata. Fazekas Viktor mögött a második helyen Homan Bence Antonio Banderas, a harmadik helyen pedig Deák Dániel Őszi szélben, Budapesten című verse végzett. A 18 év alatti kategória győztese Barabás Mikolt lett A polgárpukkasztó lufi című írásával.

Kortárs magyar grafikusok közreműködésével idén a korábbi tizenkettő helyett huszonhárom illusztráció készült a legjobb történetekhez. A pályázat huszonhárom legjobb története és az illusztrációk csütörtöktől az év végéig láthatók a Városháza udvarán rendezendő kiállításon.

A beérkezett pályázatokat Varró Dániel költő, műfordító, Janecskó Kata újságíró, a 2020-as 100 szóban Budapest pályázat első helyezettje, Szemes Botond irodalmár, kultúratudós és Szemes Máté szövegíró, kommunikációs tanácsadó bírálta el.

Az illusztrációkat készítő kortárs magyar grafikusok Biacsics Renáta/ Renya, Hitka Viktória, Zsuffa Zsanna, Moroncsik Ádám, Pernyész Dóra, Bíró Anna, Szabó Imola Julianna, Láng Anna, Holbis Emőke, Zengővári Judit, Cseszneg Gyöngyi, Thury Lili, Lobot Balázs, Stocker Alíz, Orosz Annabella, Herbszt László, Rumi Zsófi, Háznagy Gáspár, Radványi Maja, Jásdi Juli, Szigeti Árpád, Neszmélyi Réka és Édes Piroska voltak.

A 100 szóban Budapest pályázat a Mindspace, Budapest Főváros Önkormányzata és a Budapest Brand közös projektjeként, utóbbiak támogatásával valósul meg.

1. helyezett: Fazekas Viktor: TELEZÖLD

Senki nem tudja, hogy pontosan hogyan, de egyszer csak a város összes piros lámpája zöldre váltott. Mégis, csodával határos módon senkinek nem esett baja. A körúti taxisok sosem látott előzékenységgel engedték a zebrára lelépni a kisnyugdíjasokat, miközben azok zergefürgeséggel szökkentek a túloldalra. Mivel a villamosvezetőknek nem kellett a fékbe taposni, a forgóban kapaszkodás nélküli emberek sem döccentek egymásnak. Még a Margit-sziget sorompói is dicsőn a magasba emelkedtek, ám sem a kíváncsi turistákat szállító busz, sem a kacagó apukák által hajtott nyikorgó bringóhintók nem ütköztek össze a kocogó emberekkel. A folyton rohanó város egy röpke pillanatra célba ért.

2. helyezett: Homan Bence: ANTONIO BANDERAS

Egyszer Antonio Banderas elsétált előttem a Nyugatinál. Nem ő volt az.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top