+ Film

Mel Brooks folytatja a világtörténelem hamis sztorijairól szóló filmjét

Mel Brooks folytatja negyven éve bemutatott Világtörténelem – 1. rész című filmjét – számolt be róla a deadline.com.

A 95 éves, Oscar-díjas művész a Hulu streamingszolgáltató számára készíti el a Világtörténelem – 2. rész című produkciót, de ezúttal egy nyolcrészes sorozat formájában. A forgatókönyvön már októberben elkezdenek dolgozni, a forgatás pedig 2022 tavaszán indulhat.

“Alig várom, hogy újból elmondhassam az igazságot az összes hamis sztoriról, amelyeket történelemként hitettek el a világgal”

– közölte Brooks, aki írója és executive producere is lesz a filmnek.

A mozifilmként bemutatott eredeti  produkció a történelem különböző pillanatait parodizálta, a kőkorszaktól és a Római Birodalomtól kezdve az Ószövetségen át a francia forradalomig. A főszerepeket Brooks, Dom DeLuise, Madeline Kahn, Harvey Korman, Gregory Hines, Cloris Leachman, Mary-Margaret Humes és Sid Ceasar játszotta.

A második részen is dolgozik majd executive producerként Nick Kroll, Wanda Sykes, Ike Barinholtz, David Stassen és Kevin Salter. A folytatás várhatóan az emberiség történetének francia forradalom után következő bő kétszáz évével foglalkozik majd.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    “Alig várom, hogy újból elmondhassam az igazságot az összes hamis sztoriról, amelyeket történelemként hitettek el a világgal”
    Nem hiszek neki! -már ránézésre sem…
    Az eredmény az lesz, hogy látszólagos cáfolatával, feltárásával, még jobban megerősíti az alapvetően nem csak hamis, hanem kimondottan hazug, a győztes erő hazugságára, hazugságaira telepített történelmünket…
    -úgy fog cáfolni, hogy megerősít…

  2. Gyzoltan szerint:

    A hamis hazug történelmünk, a hamis hazug kultúránkkal, a hamis hazug politikával, hatalommal, kart-karba öltve, szilárd, áttörhetetlennek szánt, az egész világra-ható védőbástyát alkot!
    Védőőrsége bigottan elkötelezett, sajnálatosan kiválóan vezetett, kiválóan, hatékonyan irányított, ráadásul évezredes tapasztalatokkal…
    Még az ellenzékükről is maguk gondoskodnak, a maguk köreiből oldják meg…
    Így a leleplezést, a felvilágosítást is…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top