+ Film

Art besorolást kapott az Elk*rtuk

Art besorolást adott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) (Nemzeti Filmiroda 2020. január 01. napjától már nem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához tartozik, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egysége. – Forrás:  „NMHH, Kommunikációs Igazgatóság”) az Elk*rtuk című magyar játékfilmnek; a döntés révén nemcsak a multiplexek, de az ország összes artmozija vetítheti a 2006-os őszödi beszéd kiszivárogtatását és az azt követő történéseket feldolgozó politikai krimit – közölte a filmet gyártó Megafilm Kft..

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) (Nemzeti Filmiroda 2020. január 01. napjától már nem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához tartozik, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egysége. – Forrás:  „NMHH, Kommunikációs Igazgatóság) döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja.

A filmalkotást október 21-től vetítik a mozikban – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy az NMHH (Nemzeti Filmiroda 2020. január 01. napjától már nem a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatalához tartozik, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda önálló szervezeti egysége. – Forrás:  „NMHH, Kommunikációs Igazgatóság) azoknak a forgalomba kerülő filmeknek ad art minősítést, amelyek művészi értékükkel hozzájárulnak a magyar, az európai és az egyetemes audiovizuális kultúra fejlődéséhez, vagy amelyet a bizottság oktatási, kulturális szempontból jelentősnek, magas művészi színvonalúnak ítél.

„Elhárult az akadály az elől, hogy az art mozik is vetíthessék az Elk*rtuk című filmet”

– idézi a közlemény Kálomista Gábort, a film producerét.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Már három napja virít az írás a lapon, és mily jellemző, senki sem veszi védelmébe a megtámadott szegény Gyurcsányt! -mert gondolom, nem Gyurcsány dicséretéről szólhat e film…
    Pedig nyomós indoka van Gyurcsány dicséretének, önmagában a létezése, a kommunikációja, a cselekedetei, a vétkei, valós- és vélt bűnei sorozata stabilizálta, tette szilárddá Orbán szereplését!

  2. Gyzoltan szerint:

    Október 23!
    Mennyire kétes múltú állami alapjaink…
    -s mennyire feledékenyek vagyunk, vagy tettek szándékosan feledékennyé mindnyájunkat…
    Mi minden nem következett volna be, ha államunk tisztségviselői kissé kivakaróztattak volna a tisztességtelenségből, s annak idején, a brókeres ügy kapcsán felvetődött, „valami Gyurcsányi”, ki akár elsimító befolyással bírhatott.., nos, a többit gondolják végig…
    Talán arra sem érdektelen megemlékezni, hogy egyeseknek, többeknek, mily kellemes volt az olajdagonyában henteregni…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top