+ Képzőművészet

Banksy graffitije rossz érzéseket keltett a tengerparton – lemázolták

Lefestettek egy Banksy-graffitit a brit tengerparton, amely két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, mivel a helyi közösségben egy kislány tragikus halálának emlékét idézte fel.

A BBC hírportáljának cikke szerint a lány 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár, amelyen tartózkodott.

Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit.

A tanács illetékesei szerint a képet helyre lehet állítani, és alkalmasabb helyet lehet találni neki.

„Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és abszolút megértjük, hogy ezekről a körülményekről nem tudhatott”

– fűzték hozzá.

Az alkotásról korábban Banksy elismerte, hogy az ő munkája. A falfestmény egyike annak a 10 képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett „nagy brit graffitizés” (Great British Spraycation) során. Az első kép augusztus 6-án, pénteken jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel.

Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt ábrázol, egy harmonikán játszó férfi kíséretében. Az alkotást kordonnal kerítették el, nehogy megsérüljön.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Gyzoltan szerint:

    Ugyan, ki rejtőzködhet a Banksy név alatt? -hogy a kisajátított média ily szorgalmasan reklámozza? Alapozzák az új „értéket”?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top