+ Irodalom

Könyvtárakat adnak át a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár hálózatában

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Könyvtárakat adnak át augusztusban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) budapesti hálózatában: 16-án és 30-án…

fotó: pexels

Könyvtárakat adnak át augusztusban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár (FSZEK) hálózatában: 16-án a békásmegyeri Füst Milán utcai kibővített, 30-án a Teréz körúton található háromszintes, új intézményt adják át.

A Füst Milán utcában működő könyvtár augusztus 16-i órai átadását követően bővített és megújult terekkel, frissített könyvállománnyal várja újra olvasóit.

A könyvtár egy 50 négyzetméteres rendezvény- és kiállítóteremmel gazdagodott, valamint a legkisebbek részére mesesarok, a 14 év felettiek számára pedig olvasósarok áll rendelkezésre.

A frissített, 28 ezres könyvállományában főként a legújabb gyermek- és ifjúsági, kortárs- és szépirodalmi, ismeretterjesztő kötetek mellett népszerű szórakoztató irodalom található. A könyvtárba 35 féle folyóirat és 4 napilap jár, valamint DVD, CD, hangoskönyv és diafilm is kölcsönözhető.

Augusztus 30-án a VI. kerületben adják át legújabb, három szintes, csaknem 700 négyzetméteres tagkönyvtárukat a Teréz körút 2-4. szám alatt, ahol szeptember 1-től várják az olvasókat. A Körúti Könyvtár célja, hogy a hagyományos könyvtári szolgáltatások mellett kulturális és közösségi találkozóhellyé is váljon. Ennek megfelelően a könyvtárban tanulóteret, rendezvény- és kiállítótermet is kialakítottak.

A 26 ezres könyvállománnyal rendelkező Körúti Könyvtár kiemelt feladata a kortárs magyar és világirodalom gyűjtése. Jelentős részt képvisel még a szórakoztató irodalom is. Fontos szerepet játszik a szakkönyvi állomány bővítése, frissítése, főleg a társadalomtudomány, az idegennyelvi és útikönyvek, valamint helytörténeti munkák gyűjtése. A könyvtárba 47 féle folyóirat, 4 napilap és két idegennyelvi napilap jár és DVD, CD, hangoskönyv is kölcsönözhető.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. Gyzoltan szerint:

    Talán nem kellene ezt a “Szabó Ervin” projektet erőltetni!
    Mi is volt a szerepe, miként kapcsolódott Szabó Ervin Tisza István meggyilkolásához..?

  2. Gyzoltan szerint:

    Talán itt lenne az ideje, hogy 1918-19 gyilkos zsidó bolsevizmusát, annak felbujtóit, gyilkos pribékeit kizárjuk közéletünkből…
    Egyenes az út a Szabó Ervinek, Pogány Józsefektől az 1956 előtti, és 1956 utáni ÁVO-s gyilkosokhoz, gyilkos kormányokhoz, gyilkos “politikusokhoz”!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top